19 April, 2018

”Sista 30 säger ganska så mycket om laget”

IFK Norrköpings manager Jens Gustafsson efter förlusten mot Hammarby.


IFK Norrköping fick jobba i uppförsbacke från start. Redan efter tre minuter tog Hammarby ledningen.
  –En olycklig start som boostade ett redan självförtroendestarkt Hammarby, sa Jens Gustafsson efter 1–2 (0–2) i Stockholm.


Det svängde rejält när Hammarby satte fart i omställningarna, framförallt i den första halvleken som hemmalaget också vann med 2–0.
  –Vi kom inte rätt in i första halvlek och hade lite för dålig balans i laget. Hammarby hade väldigt mycket mer fart än i matchen mot BP senast och sårade oss i första halvlek utan att vi fick grepp om det. I andra rättade vi till det lite utan att skapa alltför många målchanser med hjälp av vårt passningsspel. Sista 30 är som dom ska, då var det ett IFK som jobbade stenhårt för att försöka vända på tillställningen, sa IFK Norrköpings manager Jens Gustafsson.
  Vad var det du upplevde som olyckligt i starten?
   –Släpper man in ett mål i tredje minuten är det svårt att peka på vad exakt men det var en kombination av flera saker och framförallt deras omställningar. Det antal omställningar som Hammarby hade, det får inte hända. Det är mitt ansvar och ingen annans att se till så att vi har bättre balans och är bättre pålästa inför det framöver.

Allt annat till trots. IFK Norrköping forcerade starkt och var riktigt nära en kvittering när Andreas Johansson nickade i ribban och sedan i ryggslutet på Johan Wiland och ut.
  –Vi hade haft rejält med tur om vi fått en pinne, och det hade vi inte riktigt varit förtjänta av. Hammarby var bättre än oss över 90 minuter, men jag vill framhäva sista 30, hur vi arbetade som lag och för varandra, hur alla ville vara med och påverka och vända tillställningen. Sedan vill jag också framhäva att vi hade en målvakt som höll oss kvar i matchen och gjorde det möjligt för oss att ha den tron i slutet.
  Vad betyder det att ändå se den kämpaglöden som laget visade i slutforceringen?
   –Ja. Det säger en hel del om laget och om att vi är på väg mot bättre resultat än dagens. Vi har ett lag som jobbar enormt hår och vi byter in spelare som kommer in och gör bra ifrån sig. Så på det sättet är vi glada för att det är match på måndag igen, att det är kort tid till nästa match gör ingenting för vår del.

Redan på måndag tar IFK Norrköping emot IK Sirius hemma på Östgötaporten. Avspark då som idag klockan 19:00. Biljetter köper du som vanligt på ifknorrkoping.ebiljett.nu eller hos något av våra biljettombud.
  –Jag vill att vi ska fortsätta spela med mod och att vi löper mycket mer i djupled än vad vi gjorde idag, sa Jens Gustafsson.

Jack Nordholm
jack.nordholm@ifknorrkoping.se