12 January, 2018

Simon Skrabb opereras för stressfraktur

En uppdatering om skadeläget i IFK Norrköping.


Simon Skrabb har under en tid utvecklat en stressfraktur i foten som behöver åtgärdas enligt det medicinska teamets bedömning. Simon Skrabb kommer att opereras i början av nästa vecka och beräknas vara borta från fotbollsträning fram till mitten av mars.

Filip Dagerstål har dragits med en ljumskproblematik som har hållit honom borta från fotbollsträning ett tag. Förväntningarna är att Filip Dagerstål kan återgå till fotbollsträning någon gång under träningslägret som inleds vid månadsskiftet.

Henrik Castegren har rehabiliterat sig en längre period efter korsbandsskadan som han ådrog sig i februari förra året. Han börjar närma sig full träningskapacitet och förväntas återgå till det under träningslägret.

Andreas Blomqvist rehabiliterar fortfarande sin korsbandsskada som han ådrog sig i mitten på augusti ifjol och hans utveckling är under uppsikt.

Jón Gudni Fjóluson är med Islands landslag på deras vinterturné och återvänder efter matchen mot Indonesien den 14:e januari.

På måndag återansluter den svenska landslagskvartetten Linus Wahlqvist, Kalle Holmberg, David Moberg Karlsson och Jordan Larsson till träningen och med det är IFK Norrköping nära fullt manskap i försäsongen på Östgötaporten.
  –Att de kommer tillbaka med den starten på säsongen som det innebär att representera sitt land är väldigt positivt. Vi har haft en bra uppstartsvecka här hemma där vi har arbetat med att komma in i fotbollstempot och samtidigt höja det hela tiden genom att förbättra den fysiska förmågan. I det har antalet på fotbollsträning inte spelat så stor roll men vi ser fram mot att ha alla samlade, säger IFK Norrköpings manager Jens Gustafsson.

Jack Nordholm
jack.nordholm@ifknorrkoping.se