16 May, 2018

”Säkerställer att vi får bra motstånd i viktig period”

IFK Norrköping möter Kalmar FF och FC Nordsjälland under sommaruppehållet.


VM-år betyder junivila från Allsvenskan. IFK Norrköping har bokat upp meriterat motstånd för träningsmatchande på Östgötaporten.

Efter den allsvenska matchen mot AIK, i Stockholm den 26:e maj, väntar ledighet och träningsuppehåll mellan 28:e maj–11:e juni då träningarna återstartar.

Eventuellt kommer IFK Norrköping att möta Borens IK den 13:e juni. Mellan den 18–20:e juni kommer IFK Norrköping befinna sig på Öland för ett matchläger där Kalmar FF står för motståndet.

Under sommaruppehållet kommer konstgräsmattan på Östgötaporten bytas ut och IFK Norrköpings premiär på den helt nya mattan blir den 27:e juni då FC Nordsjälland gästar för ännu en träningsmatch.
  –Vi har säkerställt att vi får bra motstånd som är viktigt för oss i den här perioden. Vi eftersträvar att möta annat än allsvenskt motstånd då vi vet att det är någonting som ger oss ännu mer utveckling och vi känner att vi har en bra blandning nu. Under sommaren kommer vi kunna varva tuffare dagar med lediga dagar, framförallt får vi mer helgledigt än normalt.

Vi kommer att informera om fastställda speltider för träningsmatcherna så snart vi har möjlighet. Allsvenskan återstartar efter sommaruppehållet borta mot Djurgårdens IF den 8:e juli.

Jack Nordholm
jack.nordholm@ifknorrkoping.se