26 November, 2017

Pokalen bärgad i ICA Cupen

Obesegrat IFK Norrköping spelade hem guldmedaljen.

 

Bara två insläppta mål under hela turneringen och idel hållna nollar i slutspelet. Efter 1–0 mot Lindö FF A i finalen stod det klart att IFK Norrköping är vinnare av ICA Cupen 2017.
   –Alla i laget levererade varje match och det är så mycket fotboll i så många tjejer, sa en nöjd Anders Gahnström efter slutsignalen.


IFK Norrköping ställde upp med två lag i cupspelet i Stadium Arena. Först ut var IFK B som under lördagsförmiddagen plockade fyra poäng på lika många matcher. Dessvärre räckte det inte till avancemang där Svärtinge SK klev om i tabellen efter sista matchen.

   –Det är se och lära. Vi körde med ett ungt lag som spelat mycket futsal men mycket futsal mot unga och inte seniorlag. Det märktes lite ibland. De har framtiden för sig och kommer studsa tillbaka från det här på ett bra sätt.


Desto bättre gick det för IFK A som gick igenom gruppspelet obesegrade efter två segrar och ett kryss och blev däremot också gruppetta.

   I den efterföljande slutspelsgruppen lottades man mot Eneby BK A och Älvsjö AIK B som kommit två respektive trea i sina grupper.

   Det blev två stycken 1–0-segrar och en semifinalplats på köpet.

   Där krävdes det straffar mot Lindö FF B.

   Efter fem omgångar stod det 2–2 och när Mimmi Pellny räddade sin andra straff och Emilia Larsson satte sin var det klart.

   Finalen mot Lindö FF A blev lika tät men där Alma Ekberg avgjorde med sitt första mål under turneringen vackert framspelat av en spelsugen Emilia Larsson.


Efter att samtliga vinnarlag fått sina pokaler och presentkort förevigades laget på bild. Det sista i IFK Norrköping DFK:s regi.

   –Det är alltid nervöst och allt kan hända men jag tycker ändå vi hade kontroll och skapade tillräckligt mycket för att vinna – jag är jättenöjd.

   Blev det onödigt nervöst i semifinalen?

   –Ja, det är trist med straffar. Jag tror att om det varit förlängning så hade vi vunnit. Nu vann vi på straffar för första gången på länge. Vi har haft otur på straffar under åren. Det var skönt att se tjejerna hantera det med Mimmi i mål, sa Anders.

   Inför finalen pratade han och laget om att vårda boll och ta rätt beslut. Att spela med huvudet och inte bara med fötterna.

   –När man väl kommer till final hade vi spelat sex matcher och då vet vi vad vi ska göra och vi visste hur Lindö spelade. Det är mest att få alla fräscha i benen.
 

IFK Norrköping släppte bara in två mål under turneringen och båda kom oturligt efter ihopslag.

   –Vi har en jättedefensiv hela turneringen. Det är svårt att göra mål inomhus och det är svårt att göra mål på oss när vi har så duktiga defensiva spelare, sa Anders.

   Framåt fanns det också fina kombinationer och snabba fötter. Inte minst av Emilia Larsson och Hanna Ählman.

   Äntligen nådde IFK hela vägen fram till final. Och ett guld.

   –Det var på tiden i den här turneringen. Det var himla skönt att vi klarar av det och det känns inte orättvist, sa Anders Gahnström.


Jimmy Åkesson