08 July, 2018

Poäng med mersmak efter stark andra halva

Skrabb: “Bara att tima in löpningen på inlägget och sätta dit den.”


STOCKHOLM
I första halvlek var det inte mycket som stämde för IFK Norrköping och Djurgårdens ledning kunde ha varit större.
   – Vi åt oss in i matchen och ändrade matchbilden i andra, tyckte målskytten Simon Skrabb efter 1–1 på Tele2 Arena.


Spelmässigt var det inte mycket som stämde under de första 45 för IFK Norrköping. Laget fick efter en mindre bra inledning också se Djurgården ta ledningen.

   Haris Radetinacs inlägg seglade retfullt in över Isak Pettersson.
   – Klart jag ska ha den, kände jag direkt. Det är en boll jag ska ha och den får jag ta på mig. Han kom på kanten och jag ville täcka så mycket som möjligt framför mig, men prio är alltid att hålla målet. Den får jag ta på mig, sa Isak ärligt.
   IFK-keepern fick dock revansch när hemmalaget tryckte på och gick för ett andra mål. Jonathan Augustinsson, Jonathan Ring och Markus Danielson hade fina möjligheter där Isak stod i vägen.
   – Gör man någon liten miss är det hela tiden viktigt att man jobbar vidare mot nästa aktion. Det är det som gäller. Det viktigaste för mig var nästa hörna där de packade in och jag kom ut och boxade bort bollen. Då kände jag att det bara är att köra på som vanligt. Sen är det kul med räddningarna också, tyckte Isak utanför omklädningsrummet.


En fokuserad Isak Pettersson spelade en stor huvudroll mot Djurgården.

21-åringens ingripanden gav laget chans till något bättre.
   För i andra halvlek agerade IFK som ett helt nytt lag.
   – Efter en dålig första kom vi överens i paus om att ”det här håller inte, nu får vi helt enkelt ta och rycka upp oss och gå ut som helt andra killar i andra”, vilket jag tyckte att vi gjorde. En mycket bra andra halvlek, ansåg Simon Skrabb.
   Den finländske anfallaren och hans lagkompisar var aggressiva, vårdade bollen och fick till många och långa anfall mot Djurgården.
   – Ja, det blir ju så när man äter sig in i matchen och vi fick dom att flytta på sig och fick mer tid med bollen, så på så sätt så ändrade vi matchbilden. Det var bara att rycka upp sig och gå ut och köra och visa något helt annat än vad vi gjorde i första, sa Simon ute på konstgräset.
   I den 67:e minuten kom också kvitteringen.
   Alexander Jakobsen byttes in och tillförde ny energi. Efter att ha utmanat DIF:s vänsterkant hittade hans fina inlägg Simon Skrabb.
IFK:s nummer tio stod också för en stark prestation.


Simon Skrabb tackar Alexander Jakobsen för fint förarbete till 1–1-målet.

Skarven mot bortre hörnet var lika viktig som snygg.
   – Ja, ett fantastiskt förarbete så det var bara att tima in löpningen på inlägget och sätta dit den, beskrev han fullträffen som var hans första från start.
   Det blev intensivt och hett mot slutet där Isak Pettersson fick visa framfötterna ännu en gång, återigen var det Augustinsson som var ytterst nära.
   – Jag kom inte riktigt ihåg hur chansen började, men jag vet att det kom ett inlägg snett inåt och så såg jag att han kom med ganska hög fart och tryckte den med högerfoten. Då är det bara att göra sig beredd och inte chansa åt något håll. Går jag åt något håll hade jag varit körd, så det var bara att reagera. Denna gången gick det bra, log Isak.
   Poängen gav tudelade känslor.
   – Vi ville ha mer, men samtidigt så är en poäng mot Djurgården borta inget dåligt resultat när man summerar säsongen. Efter den situation vi satte oss i så får man vara lite nöjd med en, men såklart att man vill vinna alla matcher, summerade Simon Skrabb.
   Isak:


Guðmundur Þórarinsson utmanade på sin vänsterkant och försökte hela tiden.

– Lite tråkigt att vi inte lyckades komma upp i den här nivån redan i första halvlek. Det är ju såhär bra vi kan vara. Just nu känns det såklart tråkigt att vi inte kunde börja där, men nu vet vi om det och förhoppningsvis kommer det aldrig hända igen. En sak är att våga: Att våga göra det vi tränar på varje dag och tro på oss själva, vilket är exakt det vi gjorde i andra halvlek. Det är väl egentligen den största grejen. Vi tar med oss båda halvlekarna. Vi vet givetvis om vilken halvlek vi vill hålla oss på i nivå och är medvetna om vad som händer om vi inte gör det vi snackat om.
   Om en vecka väntar starka Häcken på Östgötaporten.

Matchfakta: Djurgårdens IF – IFK Norrköping 1 – 1 (1 – 0)

Målen: 1–0 (14) Haris Radetinac, 1–1 (67) Simon Skrabb.
Varningar, Djurgården: Kerin Mrabti (58) och Jonas Olsson (92). IFK: Jón Guðni Fjóluson (10) och Filip Dagerstål (77).
Domare: Andreas Ekberg, Bjärred.
Publik: 12 212.
IFK Norrköpings lag (3-4-3): Isak Pettersson – Filip Dagerstål, Andreas Johansson, Jón Guðni Fjóluson– Linus Wahlqvist (81), Lars Krogh Gerson, Arnór Sigurðsson (64), Guðmundur Þórarinsson – David Moberg Karlsson, Kalle Holmberg (53), Simon Skrabb.
Avbytare: David Mitov Nilsson (mv), Henrik Castegren, Johannes Vall, Jordan Larsson (53), Daniel Sjölund, Ian Smith (81), Alexander Jakobsen (64).Text: Jonas Nordholm

Foto: Andreas L Eriksson/Bildbyrån