10 August, 2018

“På med blåstället och jobba för det”

Anders Gahnström inför den 14:e omgången i division 1 mellersta Götaland.

 

Höstsäsongen tjuvstartade redan för ett par veckor sedan. Nu väntar en tät spelperiod i såväl serien som cupen. Först ut är Nittorps IK.

   –Det är viktigt att bibehålla en bra form och en bra attityd med tanke på att vi har viktiga matcher framöver, säger huvudtränare Anders Gahnström.

 

När lagen möttes på Östgötaporten i slutet av april gav en stenhård fokusering utdelning rejält när Emilia Larsson med sitt hattrick la grunden till 6–0-segern.

   Nu är det Jönköping och Åsavallen som gäller för IFK Norrköping dam.

   –Vi var där för två år sedan – vi hade en jobbig bortamatch som kantades av otroligt mycket mygg. Alla hade myggmedel förutom vi, ler Anders Gahnström.

   Han och laget vill hitta tillbaka till rätt spår och få igång spelet. Framförallt efter poängtappet mot Vimmerby senast.

   –Vi ska åka dit och kämpa hem tre poäng. räningarna har sett okej ut, det har varit bra fart men lite skavanker och sjukdomar, men vi har med oss ett riktigt bra lag.

   Vad vill du att ni ska göra för insats?

   –Mot Vimmerby upplevde vi att vi inte fick igång spelet riktigt på det sätt vi visat att vi kan. Det bästa sättet att bara kämpa och spela enkel fotboll – sätta på blåstället och jobba för det, säger Anders.

 

Samtidigt som IFK dam fick 2–2 mot Vimmerby utökade Jitex sitt avstånd i tabellet när de tog sin trettonde raka trepoängare.

   Något som gjorde förra omgångens resultat lite tyngre.

   –Samtidigt kan vi inte gör mer än att kämpa på och bibehålla den form vi ändå har haft under året. Allt kan hända och vi har en riktigt snygg andraplats nu..

   Något som förvisso är gamla matcher. Nu ligger fokus på Nittorp.

   –Vi har våra principer och arbetssätt och ska vi få igång. Jag vet inte hur deras naturgräs har klarat värmen. Vi får se hur det går att spela vårt spel eller om vi får jobba med ett lite enklare spel.

   Redan på onsdag är det match igen.

   –Det är många roliga matcher på gång med serien och Svenska Cupen mot Sätra. Skönt att det är igång, säger Anders Gahnström.

 

Moa Cato (korsband), Emilia Larsson (avstängd) och Ida Lindell (sjukdom) saknas i IFK Norrköping dam.

 

Jimmy Åkesson

jimmy.a.akesson@gmail.com

 

Foto

Nestormedia


Division 1 mellersta Götaland (1422)

Nittorps IK–IFK Norrköping

Lördagen den 11/8 klockan 14:00

Åsavallen

IFK-laget: Sabina Robertsson (mv), Pernilla Larsson (mv) – Rebecca Stigenhed, Selma Cajlakovič, Kelsey Barton, Clara Flenagen, Filippa Sjöberg, Tove Werner, Olivia Lindgren, Amanda Nordlie, Lovisa Gustafsson, Vanessa Karagöl, Irma Cajlakovič, My Cato, Maja Lundman, Ida Andersson, Alma Sjödahl.