14 May, 2018

”Ödmjuka inför framtiden – förstår att vi måste växa mer”

Jens Gustafsson och Simon Skrabb efter segern i Göteborg.


Andra raka nollan på bortaplan gav tre nya poäng för IFK Norrköping som har toppkänning i Allsvenskan.
  –Vi har skapat en bättre stabilitet som lag, sa Jens Gustafsson efter 2–0 (0–0) på Gamla Ullevi.


Isak Pettersson gjorde ett par fenomenala räddningar på linjen när IFK Norrköping försvarade sin uddamålsledning. Det dröjde till sista tilläggsminuten innan inhoppande Simon Skrabb kunde avgöra tillställningen definitivt.

Simon Skrabb fiskade loss bollen från Göteborgs målvakt Pontus Dahlberg som nog kände att han hade näven på bollen.
  –Först var det lite tumult om det skulle godkännas eller inte men när det blev klart så var det en jäkla lättnad förstås. Då är matchen avgjord, konstaterade Simon Skrabb utanför omklädningsrummet.

Han ersatte Arnór Sigurdsson efter en dryg timme. Direktiven var enkla. Gå in och gör jobbet.
  –En stor eloge till alla spelarna, det var ett riktigt lagjobb idag. Sedan har vi förstås Isak Pettersson som gör några riktiga fantomräddningar, sa Simon Skrabb i Peking Inifrån.


Hyllad. Isak Pettersson. Foto: Michael Erichsen/Bildbyrån

Nämnde Arnór Sigurdsson fick förtroendet från start igen efter sina två mål i Östersund senast.
  –Det var ju jackpott. Vi kan inte förvänta oss att han ska hålla den nivån hela vägen, för då vet jag inte vad vi har för spelare att göra med egentligen. Han jobbar på bra idag och är nära att visa sina spetsegenskaper några gånger, sa IFK Norrköpings manager Jens Gustafsson på presskonferensen efter matchen.

Så här summerade han matchen i stort:
  –Inte lika stabilit som senast men vi har ändå en växande stabilitet som gör så att vi kan härda ut matchen. Göteborg är bättre första 45 och den första halvleken är inget vi är stolta över. Vi hade dålig energi, såg tunga ut och förlorade mycket dueller. Jag tycker ändå att vi har hittat en stark försvarsorganisation även om Göteborg skapar målchanser. Isak (Pettersson) gör några avgörande räddningar och vi har några omställningar som vi behöver förvalta bättre. Vi är ödmjuka inför framtiden och förstår att vi måste växa mer, framförallt i vårt passningsspel och offensiva spel.

Efter två raka bortamatcher vänder nu IFK Norrköping hem till Östgötaporten för att i tur och ordning möta Dalkurds FF (19:e maj) och GIF Sundsvall (23:e maj).
  –Det är väldigt viktigt att vi kommer in med rätt förväntningar till de matcherna och inte kastar bort det som vi har gjort nu. Vi ska ta med oss det och hålla ett gott mod i laget, men inte sväva iväg i våra förväntningar.

Ring 011-21 55 12 eller maila till restaurang@ifknorrkoping.se för att boka Mat & Match hos IFK Konferens & Restaurang!

Biljetter till IFK Norrköpings matcher i Allsvenskan finns på ifknorrkoping.ebiljett.nu samt hos våra förköpsställen i Norrköping: Direkten Söder Tull, Maxi ICA Stormarknad, Gotthuset på S:t Persgatan och Turistbyrån.

Jack Nordholm
jack.nordholm@ifknorrkoping.se

Peking Inifrån (peking.forzafc.football)