11 April, 2016

Nya Parken blir Östgötaporten

IFK Norrköping har tecknat ett femårigt avtal med Östgötaporten som arenapartner.

 

Från och med idag spelar vi fotboll på Östgötaporten.
   IFK Norrköping har tecknat ett femårigt avtal med Östgötaporten som arenapartner.
   –Jag är otroligt stolt, tacksam och glad, säger IFK Norrköpings klubbdirektör Patrik Selin.

 

Nya Parken Östgötaporten
   På måndagens presskonferens presenterades namnbytet av Patrik Selin och David Lood, regionchef i Norrköping för Östgötaporten i Norrköping.
   –Fantastiskt kul och spännande att göra det här, säger David Lood.
   –Vi är nöjda över att få till det här samarbetet och det känns väldigt bra från början. Jag tycker Östgötaporten är ett fantastiskt namn på en arena. Det passar bra i Östergötland, arenan är en port till fotbollen och en port till staden.

 

Östgötaporten är ett fastighetsbolag med 2.300 lägenheter i Norrköping. Bolaget tillhör koncernen D.Carnegie & CO som har 16.000 lägenheter i landet.
   –Vi vill inte bara tillhandhålla boende utan även ta ett stort socialt ansvar. Där ser vi idrotten och kanske framförallt fotbollen som ett bra sätt att närma oss ungdomar och barn i samhället. Inte bara i våra boenden utan alla Norrköpingsungdomar, säger David Lood.

 

IFK Norrköpings hållbarhetsarbete med alla CSR-projekt i Lagandan är en viktig faktor.
    –Vi har fastnat mycket för Lagandan med Nattfotbollen, Bollis lek och spel och allt vad det innebär mer. IFK Norrköpings strategi med hållbarhetsarbete stämmer väl överens med våra värderingar, säger David Lood.
   –Namnbytet är inte det viktigaste, vi vill ta ett socialt ansvar och jobba tillsammans med IFK Norrköping med ungdomsverksamhet.

 

Läs mer om Lagandan här (klicka här).

 

Patrik Selin:
   –Det har funnits olika intressenter under resans gång men äntligen har vi kommit i land med en fantastiskt bra samarbetspartner. Som inte bara är starkt förankrad lokalt, som också har en otroligt stark och stor inriktning mot CSR-projekt.

 

Se hela presskonferensen i IFK PLAY (klicka här).

 

Foto: Josefine Loftenius

 

Fakta
Östgötaporten

Östgötaporten AB är en del av D.Carnegie & Co. Vi är ett finansiellt starkt och långsiktigt fastighetsbolag som äger, förvaltar och utvecklar bostäder i Norrköping och har en stark tilltro till fastighetsmarknaden i Östergötland. Östgötaporten har 2300 lägenheter och en mindre andel lokaler i stadsdelarna Hageby, Innerstaden och Marielund, vilket gör oss till en av de största privata aktörerna i Norrköping.

Vi finns i en växande region där staden Norrköping har mycket att erbjuda. Här finns stor industriell och kommersiell verksamhet, det finns ett växande universitet, och med sitt strategiska läge så finns bl.a. Stockholm på pendlingsavstånd. Med stor lokal närvaro och en aktiv förvaltning vill vi skapa bättre trivsel, trygghet och gemenskap för dig som hyresgäst.