07 February, 2014

Morten: “Ingen stor match från vår sida”

IFK Norrköping–Åtvidabergs FF 1–3 (1–0)

 

Emir Kujovic hittade nätet igen.

Men Åtvidaberg vände i den andra halvleken.
   –Tre mål är för mycket att släppa in, det kan vi inte vara nöjda med, sa Morten Skjönsberg efter matchen.

 

Emir Kujovic hade redan skjutit in sig med en tung frispark som strök tätt utanför i minut sju. När han sedan blev nerdragen i straffområdet lika många minuter senare var det han själv som la upp bollen på elvameterspunkten. Straffen till 1–0 var distinkt, upp i nättaket.

 

Åtvidaberg nickade in kvitteringen genom Alberis da Silva (54’) och tog ledningen minuter senare (57’) på ett välplacerat distansskott.
   –Jag tycker vi hade bra kontroll i första halvlek. Vi måste jobba med vårt försvarsspel i egen box och på det andra målet löste vi inte vem som skulle upp i press. Som sagt, vi har lite att jobba med, också med vårt eget spel framåt. Det har vi inte gjort så mycket än men vi ska göra det i Mallorca, sa Morten Skjönsberg i omklädningsrummet efter matchen.

 

För andra matchen i rad bildade han mittbackspar med nye kollegan Edvard Skagestad.
   –Det fungerar helt okej, han fattar ju norska, skojade Morten.
   –Men att släppa in tre mål är för mycket, det kan vi inte vara nöjda med. Det var ingen stor match från vår sida, första halvlek var väl godkänd men den andra var dålig. Vi släppte in för många mål i fjol och det är något vi måste jobba med. Men vi måste också nöta lite mönster framåt.

 

Till höger i backlinjen gjorde Linus Wahlqvist sin första match från start mot allsvenskt motstånd.
   –Så klart stor skillnad i tempot och passningsspelet. Högerback är en ny position för mig som alltid har varit mittback. Det defensiva vet jag att jag har och det offensiva kommer också, som mittback är det ju inte så vanligt att man går över mittplan, log Linus efter matchen.

 

Han testade ÅFF-målvakten med ett tungt skott i slutet av matchen.
    –Synd att den inte fick gå in.

 

Åtvidaberg gjorde sitt tredje mål under en olycksminut då inbytte Alexander Fransson precis innan hade haltat av planen efter en tuff tackling.
   –Jag tycker Alexander visar att han kan bli en nyttig spelare för oss. Jag hoppas inte det var någon avancerad stukning, sa manager Janne Andersson som också tyckte Linus Wahlqvist gav ett positivt besked med sin insats som högerback.
   –Åtvidaberg är ett skickligt och bra allsvenskt lag, men vi ska kunna bättre. Det var för många som hade en dålig dag och underpresterade för oss, sa han i spelarkorridoren.
   –Chansmässigt var det en jämn match, vi skapade nästan lika mycket som dem. Men vårt egna passningsspel över 90 minuter måste vara bättre. Som helhet försvarsmässigt tycker jag att vi gör det okej, men efter att ha släppt in tre mål kan man så klart inte vara nöjd. Åtvidaberg gjorde för många mål sett till vad de skapade, det är irriterande.

 

Åtvidaberg var ganska bekväma med bollen och gjorde det jobbigt för IFK.
   –Det känns som vi aldrig riktigt kom igång med det egna spelet. Just i dag hade Åtvidaberg ett bättre passningsspel än oss och därför vann de matchen. Så klart bättre att förlora i en träningsmatch än i allsvenskan men det visar att vi har ett hårt jobb framför oss med att få saker på plats. Vi har träningsmässigt mycket att jobba med men också tiden att göra det på, sa Janne Andersson.

 

Christopher Telo skulle varit med på bänken i dag men avstod spel som en säkerhetsåtgärd efter att han fått känning i en höft.

 

Jack Nordholm
jack.nordholm@ifknorrkoping.se

 

IFK Norrköping–Åtvidabergs FF 1–3 (1–0)
Målen: 1–0 (15’) Emir Kujovic, straff, 1–1 (54’) Alberis da Silva, 1–2 (57’) Victor Sköld, 1–3 (80’) John Owoeri.
Publik: 686.
IFK-laget: David Mitov Nilsson – Linus Wahlqvist, Morten Skjönsberg, Edvard Skagestad, Cristopher Meneses – Rawez Lawan, Lars Krogh Gerson, Andreas Johansson, James Frempong (UT 45’) – Isaac KieseThelin, Emir Kujovic.
Avbytare: Andreas Lindberg, Nikola Tkalcic (IN 80’), David Boo Wiklander, Marcus Falk Olander, Alexander Fransson (IN 45’) (UT 80’) och Gentrit Citaku.