29 January, 2018

“Mina order är att attackera mycket”

Ian Smith och David Moberg Karlsson inför matchen mot Beijing Guoan FC.


Ian Smith håller högerflanken tillsammans med David Moberg Karlsson på Estádio Algarve ikväll.
  –Jag är redo och laget är redo, säger han.


Det blir en lång dags väntan mot avspark på den gamle EM-arenan på Portugals sydkust. Kinesiska lag möter man inte så ofta.
  –Närmaste jag har varit är att jag har varit i Hong Kong och spelat – det blir intressant – vi vet inte så mycket om kvalitén på kineserna men de har några utländska spelare som är bra så det blir säkert en bra match, säger David Moberg Karlsson.

Mycket handlar så klart om att fokusera på det egna spelet ikväll.
  –Lära känna varandra och fortsätta att utveckla det vi började på förra året. För egen del vill jag komma in i spelsystemet mer och mer och relationerna med de andra, säger David Moberg Karlsson.

För den unge costaricanen Ian Smith är det mesta nytt ikväll.
  –Tränarna och lagkamraterna får mig att känna mig välkommen – det är enklare att spela då – jag är redo och laget är redo för att spela ikväll. Jag är glad över att få starta, förhoppningsvis kan vi göra en bra prestation och vinna. Mina order är att attackera mycket och hålla bra position i försvarsspelet.

Jack Nordholm
jack.nordholm@ifknorrkoping.se

Foto: Andreas L Eriksson Bildbyrån

IFK-laget: 91. David Mitov Nilsson – 3. Jón Gudni Fjóluson, 4. Andreas Johansson, 13. Alfons Sampsted – 22. Ian Smith, 21. Simon Thern, 14. Eric Smith, 8. Gudmundur Thórarinsson – 11. David Moberg Karlsson, 19. Jordan Larsson, 27. Arnór Sigurdsson

Avbytare: 1. Isak Pettersson (mv), 5. Lars Krogh Gerson, 6. Linus Wahlqvist, 9. Johannes Vall, 15. Carl Björk, 17. Kalle Holmberg, 20. Daniel Sjölund, 23. Jakob Lindahl, 24. Hampus Lönn, 26. Tarik Hamza, 29. Julius Lindgren (mv), 30. Felix Bengtsson, 70. Alexander Jakobsen


The Atlantic Cup
IFK Norrköping–Beijing Guoan FC
Estadio Algarve
20:00 (GMT) | 21:00 Sverige
TV | Cmore

Peking Inifrån (peking.forzafc.football)