10 September, 2017

Linus uppoffring gav mål och positiv energi

Linus: “Det blir från hörnflagga till hörnflagga så länge man orkar.”


JÖNKÖPING
IFK såg ut att gå till paus med 0–1 i baken. Men Linus Wahlqvist ville annat. Nickmålet över Anton Cajtoft var fotbollsgodis.
   – Jag tog löpningen och försökte bara toucha bollen, log Linus efter sin fullträff mot J-Södra på Stadsparksvallen.


Med nytt spelsystem gick IFK Norrköping in i Allsvenskans sista tredjedel. Mot Jönköpings Södra på naturgräset hade bortalaget mycket boll före paus, men svårt att etablera tryck i sista tredjedelen.

   När Dzenis Kozica löpte sig fri och drog in bollen bakom David Mitov Nilsson efter en dryg halvtimme gav det de gröntröjade energi.
   Det var trötta ben när spelet fortsatte in på första halvans övertidsminut.
   Då fick Filip Dagerstål bollen och måttade en passning över J-Södras backlinje. På rulle låg Linus Wahlqvist och kom först på bollen som skarvades över hemmamålvakten Anton Cajtoft och i mål via ribban.
   – Jag såg att Filip hade en bra yta och sätta in bollen på. Då tog jag löpningen och sen hörde jag att Cajtoft kom ut, men blev lite sen och då försökte jag bara toucha bollen över honom, log Linus ute på plan.


Målskyttarna Kalle Holmberg och Linus Wahlqvist fixade segern hem till Östergötland.

Ett riktigt klassmål av 20-åringen.
   Jubel utbröt bland IFK:arna och de tillresta supportrarna.
   Ett viktigt psykologiskt mål.
   – Klart att det var jätteviktigt. Det är alltid skönt att gå in till halvtidsvila med åtminstone en pinne med sig, menade Wahlqvist.
   Efter paus tog IFK kommandot och bollen gick som på ett snöre innan Kalle Holmberg var sist på bollen när han med vänstern dunkade in ledningsmålet.
   – Jätteskönt, det var det vi snackade om att sticka in ”tvåan”. Jätteviktigt att få det så pass tidigt också, tyckte Linus.
   I 3-4-3-systemet agerar Linus som ytterback i defensiven. När laget går till anfall ska han utgöra ett offensivt hot längs kanten.


Jón Guðni Fjóluson och hans lagkamrater fick slita hårt för att vinna.

– Jag har väl bara gjort en två-tre träningar och den här matchen också, så det var lite speciellt. Jag är inte van att vara så högt upp och ha så mycket folk runt mig när jag har boll, men det är en vanesak. Det kommer bli bättre och bättre. Jätteskönt också att det går att vinna med det här systemet också och att det inte bara är det gamla vanliga som funkar, summerade Linus till Peking Inifrån.
   Det blir många och långa löpningar för dig?
   – Ja, precis. Det blir från hörnflagga till hörnflagga så länge man orkar, svarade en leende Linus.
   Som var nöjd med insatsen.
   – Jag tyckte helheten såg okej ut. Skönt att vinna och spela på en bra gräsplan. Det är alltid kul. Det var otroligt viktiga poäng. Vi hade ett hyfsat tålamod. I första slarvade vi mycket, men vi höll upp och försökte hela tiden i 90 minuter och jobbade hårt för varandra, avslutade en välmående Linus Wahlqvist.
   På fredag väntar ny match, på nytt naturgräs: Kalmar FF på Guldfågeln Arena.

Matchfakta: Jönköpings Södra IF – IFK Norrköping 1 – 2 (1 – 1)

Målen: 1–0 (32) Dzenis Kozica, 1–1 (45+1) Linus Wahlqvist, 1–2 (52) Kalle Holmberg.
Varningar, Jönköping: Fredric Fendrich (36), Jesper Svensson (58) och Daryl Smylie (91). IFK: Andreas Johansson (56) och Linus Wahlqvist (76).
Domare: Stefan Johannesson, Täby.
Publik: 3 362.
IFK Norrköpings lag (3-4-3): David Mitov Nilsson – Eric Smith, Andreas Johansson, Jón Guðni Fjóluson – Linus Wahlqvist, Filip Dagerstål (72), Guðmundur Þórarinsson, Nikola Tkalčić (88) – David Moberg Karlsson (72), Kalle Holmberg, Simon Skrabb.
Avbytare: Aslak Falch (mv), Johannes Vall, Alfons Sampsted, Daniel Sjölund (72), Andreas Hadenius (88), Arnór Sigurðsson, Alexander Jakobsen (72).Jonas Nordholm
jonas.nordholm@ifknorrkoping.se


Foto: Peter Holgersson/Bildbyrån.