10 October, 2018

Landslagsuppehåll och U21-match

Sammanfattning av vecka 41

 

Efter matchen mot Djurgårdens IF i söndags fick spelarna ledigt i två dagar innan träningen återupptogs på Östgötaporten i eftermiddags. En intensiv matchperiod är över för den här gången och det väntar nu ett landslagsuppehåll innan nästa allsvenska match spelas borta mot Kalmar FF den 21 oktober.


Ett par spelare saknades på träningen idag och ytterligare några lämnar för landslagsspel senare i veckan. Följande spelare är uttagna till sina respektive landslag den här gången:
 

Finland: Simon Skrabb
Makedonien: David Mitov Nilsson
Luxemburg: Lars Krogh Gerson
Costa Rica: Ian Smith
Sverige U21: Filip Dagerstål och Jordan Larsson.
 

Därtill är våra utlånade spelare Alfons Sampsted (Island U21) och Marwan Bazi (Irak U23) också iväg på landslagsspel.
 

Om David Mitov Nilsson och Filip Dagerstål som inte var med i truppen mot Djurgården säger Jens Gustafsson så här:

- Mitov fortsätter sin rehab i Makedonien och det är något vi följer dag för dag även om ansvaret just nu vilar på Makedonien.
- När det gäller Filip så blir det bättre och bättre och förhoppningsvis är han 100% till U21-landslagets samling på fredag.


På fredag klockan 13.00 tar IFK Norrköping emot BP i U21-serien, en match där IFK Norrköping ställer upp med ett starkt lag.
 

-Idag (onsdag) körde vi ett tufft pass, imorgon går vi ner lite i intensitet för att sedan göra en rejäl och bra match på fredag där vi kommer att spela med alla som är hemma och friska, säger Jens.