10 October, 2017

”Lär nog komma en hel del långa bollar”

IFK Norrköpings försvarstrio laddar för nästa U21-landskamp.


Filip Dagerstål räddade poäng i Belgien senast och ser nu fram mot kvällens match mot Malta tillsammans med lagkapten Linus Wahlqvist och Eric Smith.
    –Vi får se till att vinna andrabollar och komma hem med laget, säger han till SvFF:s playkanal.


Malta har noll poäng i kvalgruppen men har bjudit på starkt motstånd i deras tre matcher mot Belgien, Ungern och Cypern.
  –Vi har gått igenom Malta och det lär nog komma en hel del långa bollar. Det är deras sätt att spela och då får vi får vi vara med på det och se till att vinna andrabollar och komma hem med laget, säger Filip Dagerstål inför matchen som sparkar igång klockan 18:45 i Helsingborg.

Om matchen mot Belgien som han nickade in 1–1 i säger Filip Dagerstål så här:
  –Jag tycker att vi gör en bra prestation spelmässigt. Vi ville ha med oss tre poäng men fick en poäng – det får ändå vara okej så som det var när dom tog ledningen i början.

Intervju från SvFF Play: svffplay.solidtango.com


Hemma i Norrköping väntar avslutningen på Allsvenskan efter kvällens landskamp. Att det skulle vara tunga ben sent in på säsongen köper inte Filip Dagerstål.
  –Nae. Det är mycket matcher men det är bara roligt. Man får dra ner belastningen lite på träning och sen se till att köra – vila får man göra efter säsongen.

IFK Norrköping möter Malmö FF på Östgötaporten på måndag (16/10) klockan 19:00. Biljetter köper du via ifknorrkoping.ebiljett.nu (klicka här), på IFK Norrköpings kansli under ordinarie öppettider eller hos något av våra biljettombud: Maxi ICA Stormarknad, Direkten Söder Tull, Gotthuset på S:t Persgatan eller Turistbyrån.

Jack Nordholm
jack.nordholm@ifknorrkoping.se