30 April, 2017

”Kvalitén blir bättre när fler är med och utmanar”

IFK:s manager Jens Gustafsson inför måndagsmatchen mot Djurgården.


IFK Norrköping kommer till Tele2 Arena i Stockholm med två raka vinster och en allt friskare spelartrupp.
  –Vi är fyllda av självförtroende, säger Jens Gustafsson.


Tiden är knapp mellan de allsvenska duellerna.
  I torsdags vann IFK Norrköping över Jönköpings Södra IF med 3–0. Nu är det dags att ställa om igen. Imorgon väntar Djurgårdens IF i Stockholm.
  –Med kort om tid mellan matcherna blir det än viktigare med vårt grundspel och att vi fokuserar på oss själva och vad vi ska göra, säger IFK Norrköpings manager Jens Gustafsson.
  –Det är en jättetuff bortamatch mot ett erfaret lag som är balanserat med ungdomlig entusiasm och en hängiven publik som vi måste hantera. Det kommer att krävas en bra prestation från oss och att vi håller ihop laget på ett bra sätt. Att vi får igång vårt passningsspel och ser till så att vi kan ta oss framåt i planen med hjälp av en bra rörelse. Vi har en stabilare ingång i matchen med tanke på de senaste prestationerna. Individuellt och som lag känns det bra.

Skadeläget i IFK-lägret är oförändrat under helgen.
   –Vi börjar få tillbaka spelare som har varit borta en stund och att de är med och utmanar igen gör oss kvalitetsmässigt bättre i träning. Det kommer bli mer duellspel i den här matchen jämfört med senast (mot Jönköping). Mycket kommer att starta i det fysiska spelet – om vi ska anfalla eller försvara. Så det gäller att vi ställer upp i det och ser till så att går segrande ur så många dueller som det någonsin är möjligt.

IFK-truppen: 3. Jón Gudni Fjóluson, 4. Andreas Johansson, 6. Linus Wahlqvist, 8. Nicklas Bärkroth, 9. David Moberg Karlsson, 11. Christopher Telo, 13. Alfons Sampsted, 14. Eric Smith, 17. Kalle Holmberg, 18. Gudmundur Thórarinsson, 19. Sebastian Andersson, 20. Daniel Sjölund, 21. Andreas Hadenius, 23. Niclas Eliasson, 25. Filip Dagerstål, 29. Julius Lindgren, 30. Nikola Tkalcic, 31. Michael Langer

Jack Nordholm
jack.nordholm@ifknorrkoping.se

Allsvenskan
omgång 6
Djurgårdens IF–IFK Norrköping
Tele2 Arena
Mån 1/5 klockan 17:30
Domare: Stefan Johannesson (Täby)
TV: Cmore (följ länken för stream)