25 March, 2018

“Kul att vi spelar jämnt med dem”

IFK Norrköping Dam vände hem med en rättvis försäsongs-poäng.

 

Ett oavgjort resultat mot fjolårs-sjuan i Elitettan och en bra prestation över 90 minuter mot ett bra motstånd.

  –Det är kul att vi spelar jämt med dem och det visar på kvaliteten i vår trupp, sa huvudtränare Anders Gahnström efter 1–1 (1–1) mot BK30.

 

På Solid Park Arena i Västerås var det hemmalaget som gick ut hårdast men där IFK Norrköping Dam jobbade sig in och förbi. En jämn första halvlek gav varsitt mål.

   –Vi gör 1–0 där vi spelar oss framåt från backlinjen till Clara Flenhagen som följt med upp på kanten. Hon skickar in ett inlägg till Maja Lundman som petar in bollen i öppet mål. Ett jättebra läget och vi har fler lägen att göra mål på, sa Anders.

   BK30 körde fast och tvingades att spela en längre fotboll. De chanser som uppstod berodde på ett slarvigt passningsspel hos gästerna från Östergötland.

   –Sen gör de 1–1 på en lite konstig situation med ett skott utifrån som tar i ribban och studsar tillbaka. 1–1 är logiskt och rättvist.

 

Den andra halvleken öppnades med en hög press av BK30 som IFK Dam emellertid redde ut. Annars blev resterande delen av matchen en jämn tillställning med mycket boll på mitten och lägen åt båda hållen.

   –En bra prestation. Många av tjejerna var besvikna över att bara få med sig ett lika-resultat, sa Anders.

 

Till helgen är laget spelledigt, därefter väntar Eskilstuna United i en veckomatch.

  –VI försöker hitta en match till eftersom det blir över en vecka mellan den matchen och seriepremiären.

   Bra resultatmässigt och bra spelmässigt – IFK Dam har hittat en tydlighet i hur de vill spela.

   –Det känns som att vi ligger bra till och kommer vara redo till premiären. Vi börjar få tillbaka spelare som har varit skadade. I övrigt är det lite skavanker men ingenting allvarligt, det känns rätt.

   Det finns också en konkurrens som kommer att vara till lagets nytta.

   –I dag gjorde Ida Lindell en väldigt bra match. Det är roligt att våra målvakter gör bra prestationer – vilket det är på alla positioner. Det är något man vill ha, sa Anders Gahnström. 

 

1–1 blev också resultatet i dagens match mot DFK Värmbol.

 

Jimmy Åkesson

jimmy.a.akesson@gmail.com

 

BK30 1–1 IFK Norrköping Dam (1–1)

Solid Park Arena

Målen: 0–1 (Maja Lundman), 1–1.

IFK-laget: Ida Lindell, Irma Cajlakovic, Rebecca Stigenhed, Selma Cajlakovic, Clara Flenhagen, Jonna Andersson, Filippa Sjöberg, Emilia Larsson, Maja Lundman, Amanda Nordlie, Lovisa Gustafsson, Tove Werner, Alma Ekberg, Tanya Näsman.