29 July, 2018

Kryss mot Vimmerby för IFK dam

“2–2 känns som en förlust”

 

Omstart och en storpublik på över 700 personer. De båda lagen delade på poängen trots att IFK Norrköping dam hade både en och två chanser att få med sig en trea hem.

   –Vi kommer inte upp i den nivån som vi haft under våren och det finns säkert olika förklaringar till det, sa huvudtränare Anders Gahnström efter 2–2 (0–0) mot Vimmerby IF.

 

En av anledningarna kan ha varit uppehållet. Ett annat en konstgräsplan och ett varmt klimat.

   –Vi har lite svårt att bemästra underlaget när det är lite sämre. Vi är bortskämde med bra underlag hemma – nu studsade bollen och vi hade lite svårt att acklimatisera och vänja oss, sa Anders.

   Hemmalaget kom ut med mycket energi och var de första 20 minuterna det bättre laget. Sedan jobbade sig gästande IFK Norrköping dam in i matchen och tog över den.

   0–0 stod det i halvtid.

   –Men vi är bättre och skapar några farliga chanser.

 

Det dröjde bara två minuter in på den andra halvleken innan Vimmerby satte dit ledningsmålet. En tveksamt dömd frispark strax utanför straffområdet utmynnade i en ribbretur. Där dök Nathalie Milton upp och gav hemmalaget ledningen.

   –Vi gör 1–1 direkt efter ett bra anfall genom Olivia som snurrar upp försvararen och placerar in bollen. Därefter får Emilia Larsson en jättefin passning av Alma Sjödahl och placerar in bollen vid stolproten.

   En snabb vändning och IFK dam hade tre poäng inom räckhåll.

   Med tio minuter kvar pekade domaren på straffpunkten och Nathalie Johansson kvitterade.

   En 50/50-duell tyckte Anders.

   –Vi har några riktigt bra lägen, Emilia har en frispark i insidan av stolpen där bollen dansar på mållinjen. Det var inte riktigt vår dag. Jag brukar inte säga det här men jag kan tycka att domaren inte har sin bästa match. Det kändes inte rättvist fördelat nivån mellan lagen. Men så är det.

 

Blev matchbilden som ni förväntade er?

   –Vimmerby spelade som vi förutspådde med långbollar mot Nathalie Johansson. Vi tvingades tyvärr slå längre bollar, de backade hem och gjorde det trångt. Andra halvlek blev bättre med större ytor och vi gjorde några korrigeringar i spelet för att få med vårt mittfält.

   Båda Vimmerbys mål kom efter fasta situationer och den neutralisering IFK dam pratade om innan matchen lyckades.

   –De ligger på kontringar men vi har kontroll även om det kan uppfattas farligt, sa Anders.

   Det var ett besviken IFK dam efter slutsignalen.

   –Vi kommer inte upp i den nivån som vi haft under våren. Likt Bergdalen borta ett underlag som inte riktigt passar oss – vi kan bättre. Efter matchen och delad poäng var ett av lagen, vi, är besvikna och det andra laget sjunger och applåderar. Så kan man sammanfatta det. Vi hade behövt tre poäng i jakten på Jitex. Allt kan hända – skulle de förlora tar vi in en poäng.

   Nöjd med 2–2? Inte direkt.

   –Nej, långt ifrån. Vi har många möjligheter att stänga matchen när vi leder och göra fler mål. 2–2 känns som en förlust och jättetrist att Alma Ekberg i en duell skadade knät – vi vet inte hur allvarligt det är. En hel del minus i den här matchen, tyvärr, sa Anders Gahnström.

 

Jimmy Åkesson

jimmy.a.akesson@gmail.com

 

Foto

Nestormedia


Matchfakta

Vimmerby IF–IFK Norrköping 2–2 (0–0)

Division 1 mellersta Götaland (13:22)

Skobes Arena

Målen: 1–0 (47) Nathalie Milton, 1–0 (49) Olivia Lindgren, 1–2 (58) Emilia Larsson (pass Alma Sjödahl), 2–2 (80) Nathalie Johansson, straff.

Varningar: VIF: (42) Malin Engström, (74) Nathalie Johansson – IFK: (53) Rebecca Stigenhed, (55) Kelsey Barton.

Publik: 728.

Domare: Kjell Edvardsson, Aneby.

IFK-laget: 22. Sabina Robertsson – 24. Irma Cajlakovič, 4. Rebecca Stigenhed, 20. Selma Cajlakovič – 18. Alma Ekberg (93' 27. Ida Andersson), 5. Olivia Lindgren (82' 7. Amanda Nordlie), 12. Tove Werner (82' 19. Maja Lundman), 14. Filippa Sjöberg – 9. Emilia Larsson, 10. Alma Sjödahl (68' 11. Vanessa Karagöl), 15. Lovisa Gustafsson.

Avbytare: 23. Pernilla Larsson (mv).