14 April, 2018

“Krävs extra fokus mot en nykomling”

Inför IFK Norrköping dams hemmapremiär mot Vimmerby IF.

 

Försäsongen är över, träningsmatcherna är till ända och det är nu allvaret börjar på riktigt. I morgon rullar division 1 mellersta Götaland igång på Östgötaporten.

   –​Vi ser jättemycket fram emot att komma igång och vi känner oss redo för det, säger huvudtränare Anders Gahnström inför hemmapremiären mot Vimmerby IF.

 

Och det kommer att bli en fotbollsfest. Herrarna möter Kalmar FF kl. 15:00, därefter spelar damerna sin första seriematch för säsongen.

   –Det är ett jätteroligt initiativ att lägga matchen så här och supportrarna som älskar sporten har chans att se dubbelt så mycket fotboll på samma dag. Det känns jättehäftigt att vara en del av den här dagen, säger Anders.

   Efter en stark försäsong genrepade IFK Norrköping dam förra helgen mot Skeninge IK i tävlingssammanhang. Efter 6–1 tog man sig vidare till semifinal i Danske Banks Damcup där motståndet blir vinnaren mellan Linghems SK och Smedby AIS.

   –Vi var rätt så dominanta och de gjorde mål på sin bonusstraff. En kontrollerad match där vi gjorde väldigt många byten och lät många få speltid. Vi gjorde det vi skulle och att vinna med 6–1 är ett bra betyg.

   Hemmalagets mål kom på bonusstraff. Vilket var deras enda skott på mål.

   –Det kan vara lite svårt att hålla upp tempot mot ett lag som backar hem på egen planhalva och gör det trångt. Vi gör jobbet och matchen får godkänt – vi är vidare där målsättningen är att ta sig till final.

 

En träningsvecka har gått sedan dess. I morgon börjar poängen att räknas.

   För tredje året i rad möter IFK Dam en nykomling i premiären. 2016 blev det 1–1 hemma mot Vadstena GIF. Förra året bortaslogs Hässelby SK med 2–1.

   –Att möta en nykomling i premiären är tufft och de lever mycket på inspiration. De är 100% taggade och laddade inför ett nytt kapitel i deras verksamhet. Det krävs en extra fokusering mot ett hungrigt motstånd.

Vimmerby vann division 2 med två poängs marginal till tvåan Linköping Kenty och trean Smedby.

   Ett lag som gjorde en sejour i den tredje högsta serien 2014.

   –De är ett bra division 1-lag med många duktiga spelare. Det känns skönt att vi får gå in i hetluften direkt, säger Anders Gahnström.

 

Jimmy Åkesson

jimmy.a.akesson@gmail.com

 

Division 1 mellersta Götaland (1:22)

IFK Norrköping–Vimmerby IF

Fri entré

Söndagen den 15/4 klockan 17:15

Östgötaporten

IFK-laget: Ida Lindell – Irma Cajlakovič, Selma Cajlakovič, Rebecca Stigenhed, Alma Ekberg – Filippa Sjöberg, Tove Werner, Emilia Larsson, Maja Lundman – Amanda Nordlie, Vanessa Karagöl.

Avbytare: Mimmi Pellny (mv), Clara Flenhagen. Tanya Näsman, Saga Palffy, Ida Andersson, Tilda Lundström, Olivia Lindgren.