04 November, 2018

“Kommer få jobba hårt för att vinna”

Startelva och uppsnack inför IFK Norrköpings hemmamatch mot Örebro SK.


NORRKÖPING
Mot BP säkrade IFK spel i Europa under 2019. I eftermiddag ska man försöka ge det en chans i guldjakten också.
   – Viktigt för framtiden att känna att man ska spela i Europa igen, säger Stefan Hellberg.


Örebro SK förlorade mot Malmö i torsdags, men är alltid ett lag som bjuder svårt motstånd mot IFK i detta "derby".
   – Matchen betyder mycket för varje spelare. Vi kommer att få jobba hårt för att vinna. Målsättningen idag är att säkra en andraplats som kan ge möjligheten att spela om förstaplatsen i Göteborg om en vecka om Sundsvall lyckas störa AIK.
   Glädjen är stor att topp tre-platsen är säkrad nu.
   – Känns som det var oerhört viktigt för oss att få klart med att bli tvåa eller trea. Det är väldigt viktigt inför framtiden att känna att man ska spela i Europa.
   Idag är också dagen när Andreas Johansson och Daniel Sjölund gör sina sista framträdanden på Östgötaporten.
   – De är dom enskilt viktigaste personerna i den här resan som IFK haft dom senaste åren. De är proffsiga i sitt sätt att vara och seriösa i allting och såpass utåtriktade att hjälpa andra att bli bättre.

Text: Jonas Nordholm


Kan du inte vara på plats? Använd den här länken för att köpa PPV hos Cmore så går en del av intäkterna till IFK Norrköping (klicka här för PPV hos Cmore)


ALLSVENSKAN #29

SÖNDAG 4/11 15.00
ÖSTGÖTAPORTEN


IFK NORRKÖPING – ÖREBRO SK
IFK-laget: 1. Isak Pettersson – 25. Filip Dagerstål, 4. Andreas Johansson, 6. Kasper Larsen – 22. Ian Smith, 7. Alexander Fransson, 21. Simon Thern, 8. Guðmundur Þórarinsson – 11. David Moberg Karlsson, 17. Kalle Holmberg, 10. Simon Skrabb.
Avbytare: 24. Gustav Jansson (mv), 2. Henrik Castegren, 5. Lars Krogh Gerson, 9. Johannes Vall, 19. Jordan Larsson, 20. Daniel Sjölund, 70. Alexander Jakobsen.