17 May, 2018

”Kanske inte helt fel att vi åkte på en plump”

Simon Thern vill att hans IFK ska bli en besvärlig bekantskap för nykomlingen.


IFK Norrköping kommer tillbaka till Östgötaporten med sex poäng från Östersund och Göteborg i väskan.
  –Klart att det bygger självförtroende, säger Simon Thern inför matcherna mot Dalkurd och Sundsvall.


Förlusten mot Trelleborgs FF blev lite av ett uppvaknande för IFK Norrköpings del.
  –Det kanske inte var helt fel så här i efterhand, vi fick känna att det verkligen gäller att vi sätter igång och börjar arbeta, vilket vi har gjort de två senaste matcherna. Det är jäkligt starkt att kliva därifrån (Östersund och Göteborg) med sex poäng, det tror jag inte att så många lag kommer göra, säger Simon Thern.Stabiliteten i försvarsspelet har varit en starkt bidragande faktor.
  –Sedan finns det väl lite mer att önska i anfallsspelet, att vi ska skapa fler målchanser. Vi håller i bollen bra och när vi väl får ihop alla delar så kan det bli skitbra.

AIK borta i sista matchen före VM-uppehållet. Men först dubbelt upp på hemmamark. GIF Sundsvall onsdagen den 23:e men allra först så Dalkurd på lördag. Avspark klockan 18:00.
  –Självklart hoppas vi kunna ta tre poäng. Dalkurd har för lite poäng om man ser till deras kvalité, de har haft lite otur och varit det bättre laget vissa matcher utan att få någon poäng. Dom är bättre än vad man tror så det gäller att vi går in med samma ödmjukhet som vi har gjort tidigare, att vi lägger ner samma energi på försvarsspelet och att vi försöker vara lite vassare i anfallsspelet, säger Simon Thern som hoppas att hans IFK Norrköping ska bli en besvärlig bekantskap för nykomlingen Dalkurd.
  –De ska känna att det ska vara jobbigt att komma hit, säger han.

Ring 011-21 55 12 eller maila till restaurang@ifknorrkoping.se för att boka Mat & Match hos IFK Konferens & Restaurang!

Biljetter till IFK Norrköpings matcher i Allsvenskan finns på ifknorrkoping.ebiljett.nu samt hos våra förköpsställen i Norrköping: Direkten Söder Tull, Maxi ICA Stormarknad, Gotthuset på S:t Persgatan och Turistbyrån.

Jack Nordholm
jack.nordholm@ifknorrkoping.se

IFK Play (ifkplay.solidtango.com)