04 July, 2018

”Kan inte vänta på att få gå ut på Östgötaporten igen”

Alexander Fransson ser fram mot sin comeback efter övergången.


Den välmeriterade landslagsmittfältaren följde hjärtat hem till IFK Norrköping. "Jag gick in till mig själv och hjärtat sa att det var dags, det kändes naturligt att ta steget hem för att få fart på det igen", säger han.

Inte för att han har stått still direkt. Han har samlat meriter från OS och Champions League-spel. Det är bara två och ett halvt år sedan Alexander Fransson var med och spelade hem SM-guldet, 2015, och Supercupen samma år. Samma vinter skrev han på för storklubben FC Basel och gjorde landslagsdebut för Sverige.
  –Otroligt egentligen när man tänker på allt jag hunnit på den korta tiden. Samtidigt har jag vuxit som spelare och utvecklat allting i egentligen. Klart att man vill komma dit någon dag igen och spel dom där matcherna. Nu vet man känslan när man står där inför en match i Champions League och hör låten. Den är mäktig. Jag hoppas få uppleva det igen, kanske med IFK Norrköping.Den senaste tiden har Alexander Fransson varit utlånad till FC Lausanne-Sport.
  –Jag har haft en dialog med Jens (Gustafsson, manager) under några veckor nu och vi har haft ett bra snack hela tiden. Det kändes bra från början men har vuxit fram och till slut sa hjärtat att det är dags.

Han är fortfarande den elegante tvåvägspelare vi känner från sist och gillar tabelläget han kommer till med IFK Norrköping i Allsvenskan.
  –Vi får se vart det bär men jag hoppas och tror att vi ska fortsätta vara med i toppen och det är jag säker på att alla kommer att kriga för. Det är en fantastisk känsla att vara här och jag kan inte vänta på att få gå ut på Östgötaporten och få träffa ”Curvan” igen, säger han.

Peking Inifrån (peking.forzafc.football)


Jack Nordholm
jack.nordholm@ifknorrkoping.se

Foto: K-G Z Fougstedt Bildbyrån