26 October, 2017

”Känns väldigt kul och stimulerande”

IFK Norrköping förlänger och utvecklar samarbetet med Maths Elfvendal.


Nu är det klart att Maths Elfvendal blir kvar som målvaktstränare i IFK Norrköping. Han får därtill ett utökat ansvar som assisterande tränare.

Maths Elfvendal anslöt till ledarstaben i IFK Norrköping inför 2015.
   Sedan dess har utvecklingen mot att integrera målvakterna i träning och spel så mycket som möjligt framskridit.
   –Vi vill dra nytta av alla elva spelare på planen och spela fotboll tillsammans, inte bara samtidigt. Målvakter och backlinje pratar tillsammans om vad vi kan förvänta oss av olika motståndare och hur vi kan samarbeta och jobba med hela försvarsspelet. Det här är ytterligare ett steg i den riktningen som känns väldigt kul och stimulerande, säger Maths Elfvendal om den nya rollen.

30-åringen från Härnösand trivs med tillvaron i Norrköping.
  – Det känns kul att få fortsätta jobba här, jag trivs jättebra med alla spelare och får stort gensvar för tankar och idéer. Det är en fantastisk och väldigt klok trupp, så man lär sig mycket åt båda hållen.Sedan sommaren 2016 är Maths Elfvendal, parallellt med uppdraget hos IFK Norrköping, målvaktstränare i det svenska landslaget.
  –Det har fungerat bra. Jag är iväg på FIFA-datum när det inte spelas några matcher i Allsvenskan och samtidigt får jag ett ypperligt tillfälle att lära mig av Sveriges bästa spelare och en väldigt kompetent ledarstab. Jag kan ta hem det till oss och se hur vi kan utvecklas med den kunskapen här. Det är motiverande och ger mig ännu mer energi att vara med och utveckla IFK Norrköping.

IFK Norrköpings manager Jens Gustafsson är nöjd med den nya överenskommelsen.
   –Maths är högt aktad i spelartruppen, inte minst av våra målvakter. Vi är glada att vi har kommit överens om ett fortsatt samarbete, säger han.

Jack Nordholm
jack.nordholm@ifknorrkoping.se

Foto: Bildbyrån