16 May, 2017

“Känns som att vi hade kontroll matchen genom”

Matchrapport: Jón Gudni Fjóluson nätade när IFK Norrköping nollade Kalmar FF.


IFK Norrköping höll nollan för tredje matchen i rad och Niclas Eliasson klev upp i allsvensk passningsligaledning. Det var en skön kväll hemma på Östgötaporten.
   –Vi spelade smart och genomförde matchen på ett riktigt bra sätt, sa Jón Gudni Fjóluson efter 2–0 (1–0) mot Kalmar FF.


Jón Gudni Fjóluson öppnade målskyttet hemma mot Kalmar FF efter en kort hörnvariant. David Moberg Karlsson mötte på den främre ytan och släppte tillbaka till Niclas Eliasson som prickade Fjóluson centralt i boxen.
  –Taktiken (på hörnor) är att fylla dom ytor som finns. Någon på första, någon i mitten och någon på bortre. Det är inget jättesvårt, sa Fjóluson efter matchen.

Han får det att låta så enkelt.
  IFK Norrköping har i och med dagens 2–0-seger hållit nollan i de tre senaste hemmamatcherna på Östgötaporten.
  –Känns som att vi hade kontroll matchen genom. Vi släppte till en onödig kontring i slutet på första, annars var det riktigt bra genomfört och det kändes tryggt idag. Klart att de hade något skott men det är svårt att stoppa allt – ett skott från 20–25 meter får dom ta, sa Jón Gudni Fjóluson.
  –Vi vill så klart alltid vinna men det är extra viktigt att hålla nollan, vi spelade av matchen ganska så smart.Niclas Eliasson fortsätter att vara i en rasande poängform och toppar nu den allsvenska passningsligan. Efter assisten till 1–0 serverade han också Nicklas Bärkroth till ett riktigt läckert fotbollsmål i den andra halvleken.
  –Jag fick många bra situationer en mot en – det är verkligen kul att spela fotboll just nu, log han efter matchen.
  –Jag tycker att vi börjar komma igång, verkligen. Vi börjar bli jämnare i våra prestationer och vi börjar sätta vårat offensiva spel på ett bra sätt.

IFK Norrköpings manager Jens Gustafsson var glad över att Rómario nekades av stolproten i den första halvleken.
  –Annars kunde matchen tagit en annan vändning, sa han på presskonferensen.
  –Det var en bra genomförd match av oss. Vi hade bra passningsspel, var aktiva, ville ha boll och löpte i djupled på ett uppoffrande och bra sätt. Väldigt bra att vi vann hemma igen framför vår publik som är så viktig för oss.

Inför matchen tvingades Filip Dagerstål kasta in handduken efter en lättare skada som han ådrog sig under gårdagen. Det blev en ny startelva med Gudmundur Thórarinsson centralt på mittfältet och David Moberg Karlsson från start på topp.
  –Den bredd vi har i truppen blir utslagsgivande när det är så tajt med matcher. Jätteviktigt att ha den bredden vi förfogar över idag som gör att vi kan göra den här typen av byten – dels inför, men också i matchen – för att ha så fräscha spelare som möjligt, sa Jens Gustafsson.

Jack Nordholm
jack.nordholm@ifknorrkoping.se
Foto: Peter Holgersson & Josefine Loftenius/BildbyrånAllsvenskan
omgång 9
IFK Norrköping–Kalmar FF 2–0 (1–0)
Östgötaporten
Publik: 7.452
Målen: 1–0 (35) Jón Gudni Fjóluson (passning Niclas Eliasson), 2–0 (59) Nicklas Bärkroth (passning Niclas Eliasson)
Frisparkar: 10–7
Hörnor: 11–6
Offside: 0–0
Varningar, IFK: -. KFF: Emin Nouri och Marko Biskupovic.
Bollinnehav: 62–38
Avslut (på mål): 13–4 (8–4)
Domare: Kristoffer Karlsson (Höganäs)
IFK-laget: 31. Michael Langer – 6. Linus Wahlqvist, 3. Jón Gudni Fjóluson, 4. Andreas Johansson, 11. Christopher Telo – 8. Nicklas Bärkroth (90’ 13. Alfons Sampsted), 20. Daniel Sjölund, 18. Gudmundur Thórarinsson (80’ 14. Eric Smith), 23. Niclas Eliasson – 19. Sebastian Andersson, 9. David Moberg Karlsson (71’ 17. Kalle Holmberg)
Ej använda avbytare: 29. Julius Lindgren (mv), 21. Andreas Hadenius, 27. Arnór Sigurdsson, 30. Nikola Tkalcic