12 July, 2018

”Känns som att det kommer att lösa sig”

”Alle” hoppas på comeback i IFK-tröjan på söndag.


Alexander Fransson är positivt överraskad efter första veckan Östgötaporten.
  –Vi har en otrolig kvalité i truppen, många som är riktigt bra med fart och intensitet, säger han.


Han är formaliteter på förbundet från att bli spelklar till söndagens hemmamatch mot BK Häcken.
  –Känns som att det kommer lösa sig och att det går i hamn, men vi får se på söndag.

Hur som helst så måste han förbereda sig på att det är så det blir.
  –Jag har börjat gå in i min lilla bubbla, fokuserar och tänker på matchen redan nu, säger han.

Senaste säsongerna i IFK Norrköping spelade Alexander Fransson i tröja nummer sju. När han återvände fick han ett erbjudande från Andreas Blomqvist.
  –Ja, han kom och sa att jag fick den om jag ville, så han gav bort den. Det var snällt, jag frågade om han verkligen var säker och han sa att han hade haft två korsbandsskador i nummer sju och jag har vunnit SM-guld. Jag är jätteglad att jag fick numret och att han verkligen gav det till mig, jag har inte tjatat mig till det, skrattar han.Han har signerat 50 matchtröjor med nummer sju och ”Fransson” på ryggen som finns till försäljning på IFK:s kansli.
  Nu ser han fram mot att springa ut i matchtröjan på Östgötaporten igen.
  –Det är fina bilder som dyker upp när jag tänker på det, man får lite bilder från guldåret också. Det kommer att bli magiskt, säger han.

Två och ett halvt år har gått sedan han lämnade i övergången till FC Basel. IFK Norrköping har etablerat sig som ett topplag i Allsvenskan och Alexander Fransson har märkt hur intresset har ökat.
  –Fantastiskt egentligen, att vi kan vara med där uppe och slåss hela tiden. Det gynnar hela klubben och hela staden, blir ett annat intresse som är otroligt kul. Vi har haft grym publik innan men nu känns det som att det kommer ny publik som också blir mer intresserad. Som spelare får man en adrenalinkick och höjs ännu mer av mycket publik.

Just nu pågår en årskortkampanj med 40% rabatt på samtliga årskort när nio hemmamatcher återstår. Ta del av erbjudandet på ifknorrkoping.ebiljett.nu.

Jack Nordholm
jack.nordholm@ifknorrkoping.se

Foto: K-G Z Fougstedt Bildbyrån