27 October, 2018

Jens Gustafsson inför söndagens match mot Östersunds FK

”Publiken kommer att vara avgörande under säsongsavslutningen”


Två rejäla ljusglimtar i Alexander Franssons och Kalle Holmbergs fullträffar som gav energi och glädje i en seger (senast mot Kalmar FF) som satt ganska långt inne om man ser till helheten, Jens?

-Ja, det var en tuff match där vi visste att Kalmar är en tuff motståndare att ha att göra med och det fick vi smaka på över 90 minuter. Vi var rejält skakade under de första 45. ”Alles” mål betydde väldigt mycket för att vi skulle kunna upprätthålla en bra känsla inför andra halvlek. Sen var det andra målet jättefint. Därefter jobbade vi som ett lag och fredade oss på ett föredömligt sätt.
 

Återigen visade Isak en styrka där bak plus några taktiska ändringar efter paus som bidrog ordentligt till segern?

-Ja, Han gjorde några avgörande räddningar. Som lag så visade vi också att vi är beredda att göra allt för varandra vilket är viktigt i en sådan här typ av match. Vi gjorde den ganska snabbt i andra när vi bytte in Jordan för att på så sätt kunna få tag i bollen och gå vidare med den centralt. Det fällde inte avgörandet, men det är en klar styrka att kunna ändra om så för att få grepp om spelet.

IFK Norrköping är obesegrade i 11 raka Allsvenska matcher, vad ska vi göra för att det ska stå sig även efter morgondagen?

-Vi ska ha en ödmjuk inställning utifrån att det kommer att krävas hårt arbete och en gedigen insats över 90 minuter. Vi ska fortsätta vara disciplinerade i vårt försvarsspel samtidigt som vi vill ha lite mer kommando med boll i den här matchen.


Lars Krogh Gerson, David Mitov Nilsson och Andreas Blomqvist var inte uttagningsbara sist. Hur är läget med dem nu?

-Lars är med i truppen och uttagningsbar. Andreas Blomqvist kommer att vara borta kommande matcher och inte heller Mitov är uttagningsbar tills imorgon.


Det är över 10000 biljetter sålda till morgondagens match. Vad betyder publiken under säsongsavslutningen?

-Den kommer vara helt avgörande för hur vi kommer att känna oss den 11 november när domaren blåser av matchen mot Häcken. Så vi vill att dem ska komma och supporta oss på bästa sätt.

 

Köp biljett och stötta laget i kampen om medaljer och europaplatserna här: https://ifknorrkoping.ebiljett.nu/Home/Tickets/153/false

Allsvenskan omgång 27
IFK Norrköping–Östersunds FK
Östgötaporten
Söndagen den 28/10 klockan 17:30