03 November, 2018

Jens Gustafsson inför säsongens sista hemmamatch

“Europaplatsen är ett kvitto på en strålande prestation”


Tre nya poäng senast mot Brommapojkarna innebar att en plats i nästa års europaspel säkrades, det måste kännas bra?


-Europaplatsen är ett kvitto på en strålande prestation framförallt av spelarna men även många runt omkring och inte minst av våra supportrar. Det är en knivskarp konkurrens i Allsvenskan där många klubbar satsat mer ekonomiskt än oss och där vi återigen sålt framträdande spelare. Vi har på ett alldeles lysande sätt löst detta tillsammans.
-Gällande matchen så blev det tre poäng och det är i stort sett det enda vi tar med oss från den matchen. Det var för många beslut som fattades som inte var för lagets bästa och det ska vi snabbt komma till rätta med, jag förväntar mig det redan tills imorgon.
 

Hur är läget med Ian Smith som kom inte till spel senast och Henrik Castegren som fick kliva av matchen?

-Glädjande nog är båda med i truppen imorgon!

 

Kollar man på statistiken så är IFK Norrköping Allsvenskans bästa hemmalag, vad ska vi göra för att ta tre nya poäng mot Örebro SK?


-Det är viktigt att vi koncentrerar oss fullt ut på vår prestation och vi måste komma upp i nivå där vi arbetar med vårt passningsspel, löpförmåga och att hålla tempot. Vi måste också vara noga och disciplinerade bakåt och vinna tillbaka boll när vi tappar den.


Imorgon ska hemmapubliken på Östgötaporten ta farväl av Andreas Johansson och Daniel Sjölund, går det ens att förklara för folk som läser detta vad dessa två har betytt för IFK Norrköping under de senaste åren?


-Det är inte lönt att i ord försöka beskriva det. Det finns inte så långa artiklar och böcker till att skriva det. Det jag verkligen vill är att vi alla ska hjälpas åt imorgon att avsluta deras era på ett så bra sätt som vi någonsin kan ge dem.

 

Till sist, är det något du vill säga till våra supportrar inför årets sista hemmamatch?

-Oavsett vilken vår slutplacering blir så hade vi aldrig rott den i hamn utan stödet vi haft under året. Sättet publiken stöttar oss på och hjälper oss med utvecklingen är enastående. Jag hoppas att många åker till Göteborg (årets sista match spelas borta mot BK Häcken) nästa söndag och att vi ses på Stjärnkvällen också.

Köp biljett till matchen och kom och hylla Andreas Johansson och Daniel Sjölund för deras insatser i IFK-tröjan: https://ifknorrkoping.ebiljett.nu/Home/Tickets/154/false


Allsvenskan omgång 29
IFK Norrköping – Örebro SK
Östgötaporten
Söndagen den 3/11 klockan 15:00