30 October, 2018

Jens Gustafsson inför onsdagens bortamatch

“Vi är lika desperata efter poäng som BP”

 

En stark insats senast mot Östersunds FK, hur summerar du den matchen Jens?

-Till stora delar tycker jag att vi gör en väldigt bra prestation. Vi hamnar i några svackor i vår kvalité och vår initiativförmåga men över 90 minuter är det en bra prestation.
 

Många spelare står för bra prestationer och flera starka namn kommer in som avbytare. Det känns verkligen som att hela truppen är med och bidrar?

-Så är det verkligen. Hela truppen bidrar och det kommer att bli en avgörande faktor nu i säsongsavslutningen med ett tätt schema och tuffa matcher. Vi har mycket kvalité även på bänken och spelarna som kommer in har också utvecklats mycket under året.
 

Fyra matcher i rad har vi hamnat i underläge men lyckats vända matcherna. Det är också en styrka?

-Det är såklart inget önskescenario att hamna i underläge men ska man ta fram en orsak som gör att vi kan resa oss så är det att våra spelare gör allt för varandra. Vad vi är beredda att göra för varandra och vad vi gör för varandra är oerhört viktigt och där är vi väldigt bra.


En intensiv matchvecka går in på match två av tre under en period på åtta dagar och flera spelare har haft lite skavanker. Hur här läget i truppen?

-Jag tycker att vi hanterat det här med tätt matchande bra tidigare under året och vi har tränat bra för att kunna hantera det. Men det är precis som tidigare, vi behöver hela truppen för att kunna prestera på en hög nivå även imorgon. Den enda spelaren som inte är uttagningsbar från förra matchen är Ian Smith som sprang oerhört mycket. Han har en muskelproblematik som behöver mer återhämtning än vad dagarna sedan matchen i söndags kunnat erbjuda.


Imorgon väntar IF Brommapojkarna på Grimsta IP, ett lag i desperat behov av poäng. Hur ska vi ta oss an den uppgiften?


-Vi är lika desperata efter poäng som BP och vi behöver visa att vi vill minst lika mycket som dem. Vi respekterar BP som motståndare och man har gjort bra prestationer på Grimsta under året, inte minst i bollinnehav. Det är en tuff match för alla lag som kommer dit men vi är redo.


Supporterinformation: IF Brommapojkarna – IFK Norrköping: http://ifknorrkoping.se/nyheter/arkiv/supporterinformation-if-brommapojkarna-ifk-norrkoeping

 

Allsvenskan omgång 28
IF Brommapojkarna-IFK Norrköping
Grimsta IP
Onsdagen den 31/10 klockan 19:00