20 October, 2018

Jens G och Simon Skrabb inför söndagens match mot Kalmar FF

“En tuff match mot ett lag med många bra spelare”


Landslagsuppehållet är slut och imorgon är det äntligen dags för match i Allsvenskan igen.


Många spelare har varit iväg, hur har vi lagt upp arbetet och träningen då Jens?

-Som alltid när det kommer till tider med landslagssamlingar så är det ett gäng som åker iväg med de olika landslagen och det sker egentligen direkt efter den förra matchen (mot Djurgården) så det är först nu på slutet vi alla varit samlade.
-Det vi som varit kvar har jobbat med är intensiteten och vår uthållighetsförmåga, det är det vi jobbar med i stort sett hela tiden, och såklart har vi jobbat med den sista delen – att bli ännu skarpare i avslutningsfasen.
 

Några spelare har också haft problem med skador under den här perioden. Hur är läget i truppen?

-Mitov har bekymmer som gör att han inte är uttagningsbar till den här matchen och det samma gäller för Lars Krogh Gerson. Andreas Blomqvist har också fått en liten smäll på foten så han är inte heller disponibel till den här fighten, men i övrigt är alla friska.
 

Imorgon är det Kalmar FF som väntar, vad kan vi förvänta oss av den matchen?

-Det är en tuff bortamatch mot ett lag med många bra spelare så vi förväntar oss en tuff matchbild, vi förväntar oss en match där det kommer bli kamp om bollinnehavet där Kalmar också har en stark fysik i laget så vi behöver verkligen se till att vi kommer upp i en bra prestation i det vi är bra på och att vi arbetar som ett lag hela vägen fram.
 

En av spelarna som varit iväg och spelat med landslaget är Simon Skrabb vars Finland bara fortsätter vinna.

-Vi (landslaget) är inne i en väldigt fin period och har varit det under det senaste året så det är ruskigt kul, säger Simon.
 

Simon själv blev inbytt tidigt i matchen mot Grekland och fick stångas mot mittbackar som Manolas (Roma) och Sokratis (Arsenal), hans inlägg ledde också fram till Finlands första mål i matchen. Hur utvecklande är det att spela den typen av matcher egentligen?

-Det är klart att det är väldigt utvecklande och Grekland är ett väldigt bra lag. Det var en väldigt kul utmaning och vi lyckades göra ett fantastiskt bra resultat där borta.
-Det var lite mycket flipper för att få en assist men det är klart att det var en bit av målet, men inlägget går via två grekiska ben.
 

Simon räknar precis som Jens Gustafsson med en fysisk match mot Kalmar FF imorgon.

-Vi har jobbat med att få in vårt egna spel och hitta tillbaks med spelarna som varit borta för att komma in i det igen. Sen är det en gräsmatch där det kommer bli mycket duellspel som det gäller att vi ställer upp i.
 

Allsvenskan (26:30)
Kalmar FF - IFK Norrköping
Guldfågeln Arena
20 oktober 17.30