24 November, 2017

”Jag utvecklas av att få spela matcher”

IFK förlänger med Erik Lindell – som lånas ut till DIF.


Nu är det klart att IFK Norrköping förlänger det utgående kontraktet med Erik Lindell. Ytterbacken lånas ut till Degerfors IF det första året och sedan finns en option om en eventuell förlängning i ytterligare ett år.

Erik Lindell har spenderat den gångna säsongen på lån i Degerfors IF där han har spelat till sig stort förtroende.
  –Utlåningen har varit väldigt lyckad för alla parter – men framförallt för Erik som har tagit kliv i den miljön. Vi har följt honom noggrant under året och ser fram mot att följa hans fortsatta utveckling, säger IFK Norrköpings manager Jens Gustafsson.

Det blev 26 matcher från start i ett lag som nog överträffade en del förväntningar under året. Degerfors IF slutade på en stabil åttondeplats i Superettan.
  –Det har känts jättebra, vi har haft en bra säsong och det känns som att vi kan ta ytterligare kliv som lag och bygga vidare på det nästa år, säger Erik Lindell som också är nöjd över sin individuella prestation.
  –Framförallt gick det väldigt bra på våren, sedan har det varit lite mer upp och ner på hösten, och det kanske är naturligt för en ung spelare att det kommer någon svacka, men jag känner att jag har haft en hyfsat jämn nivå.

Han har spelat ytterback i ett 3–5–2.
  –… som liknar hur IFK spelar. Jag springer väldigt mycket, är back i försvar och yttermittfältare i anfallsspelet. Jag brukar vara den som inleder pressen ganska högt upp.
Rollen passar dig?
   –Ja, verkligen. Jag har alltid sprungit mycket och alla vill delta i anfallsspelet.
Hur känner du inför att lånas ut igen?
   –Jag känner verkligen hur mycket jag själv har utvecklats av att spela matcher. Det går inte att vara säker på att jag hade tagit en startplats i IFK Norrköping nästa år och då tror jag att det är bättre att spela varje match och vara viktig för laget i Degerfors.

Gipset är kastat. Erik Lindell är ledig fram till måndag innan han kör igång med sin fysträning.
  –Det har varit skönt att koppla av och inte göra någonting en vecka, men sedan kryper det i kroppen, säger han.

Han kommer att få hjälp av IFK Norrköpings fystränare Jonas Hellberg att lägga ett schema för november och december innan han återvänder till Stora Valla lagom till att den kollektiva träningen går igång i januari.
  –Jag ska försöka ta ett kliv till rent fysiskt, kanske inte lägga på mig vikt men få lite mer muskler, bli ännu uthålligare och kunna ta fler maxlöpningar. Det är bara att försöka komma så förberedd som möjligt till nästa säsong, säger han.

Jack Nordholm
jack.nordholm@ifknorrkoping.se