28 April, 2017

“Jag har varit i gymmet tillräckligt nu”

David Mitov Nilsson närmar sig full comeback på fotbollsplanen.


Idag fick IFK Norrköpings målvakt David Mitov Nilsson ett skönt besked.
   –Jag kan köra på fullt ut igen – men ska avvakta med att vara med i spel till den 21:e maj, berättar han.


Det var i janauari som David Mitov Nilsson drabbades av en olycklig handledsfraktur efter att precis ha gjort comeback ifrån ett benbrott (!). Efter en lång tid av rehabilitering och gymträning börjar han nu se ljuset i skadetunneln.
   –Det finns fortfarande en liten springa men det är vanligt vid sådana här frakturer. Allt har läkt jättebra, själva fingret är helt läkt och jag har inte känt något när jag har varit med på träning, säger David Mitov Nilsson.

IFK-målvakten har som sagt varit med i målvaktsträningen en del utan att gå för max med full skottkraft till exempel.
    Nu är tanken att släppa på tyglarna för att låta David komma in i fotbollsrytmen igen. Men det dröjer dock till den 21:e maj innan han är med till 100 procent i spelmoment också. Detta för att undvika kollisioner som skulle kunna uppstå i spel i ytterligare tre veckor.
   –Det känns bra. Skönt att vara tillbaka i fotbollsträning. Tanken är att jag ska köra extra så mycket som möjligt med Maths (Elfvendal, målvaktstränare) nu istället för gymmet. Jag har varit i gymmet tillräckligt nu, skrattar han.

Första tillfället för David Mitov Nilsson att vara med för fullt i målvaksträningen igen blir på söndagens träningspass på Östgötaporten.

Jack Nordholm
jack.nordholm@ifknorrkoping.se