09 January, 2018

”Jag behöver inte leta för att hitta motivation”

Isak Pettersson är full av energi när han kommer till fotbollsplanen.


IFK Norrköping möter Helsingborgs IF i Svenska Cupen den 17:e februari. Först väntar The Atlantic Cup, som IFK Norrköping deltar i under slutet av januari, men det är i Algarve och det är således en dryg månad kvar tills tävlingssäsongen drar igång på Östgötaporten. Så var ligger fokus och var hittar IFK-spelarna sin motivation just nu?
  –Jag är full av energi så fort jag kommer hit, det är hur roligt som helst att vara här och spela fotboll så jag behöver inte leta för att hitta motivation, det är bara att komma hit. Jag har blivit välkomnad på ett väldigt bra sätt av allihopa här så att, som sagt, det krävs inte mycket för att jag ska bli motiverad, säger Isak Pettersson.

Han var med på de frivilliga passen i Teknikhallen under mellandagarna men firade både jul och nyår hemma med familj och vänner.
  Nu är han på plats i Norrköping och inspirerad inför säsongen.
  –Det är väldigt hög kvalité på allting, alla spelare är riktigt duktiga. Tempot i träningen är riktigt hög och det gillar jag verkligen, sånt stärker mig, då får jag ta och bli ännu bättre och det är jag säker på, att det kommer att utveckla mig, säger Isak Pettersson.

Målvaktstränaren Maths Elfvendal är som bekant med landslaget i Abu Dhabi. Men han skickar instruktioner till sina målvakter därifrån.
  –Vi har fått lite instruktioner och vi har skrivit lite. Nu när han inte är här så hjälps vi åt med målvaktsträningen, igår var det Mitov, idag jag och imorgon ”Julle”, så det fungerar bra, säger Isak Pettersson.

Mellan David Mitov Nilsson och Isak Pettersson finns redan vissa likheter. Båda två startade en gång i tiden som utespelare och båda två har inlett sina allsvenska karriärer i unga målvaktsåldrar.
  Har ni hunnit snacka och utbyta någon typ av erfarenheter?
   –Vi har hunnit snacka och bli kompisar, sedan, när vi är här ute, så har vi hela tiden diskussioner beroende på vilka situationer som uppstår. Det är klart att vi kommer att hjälpas åt här och jag hoppas att jag kan ge honom några tips och jag är övertygad om att han kommer kunna ge mig tips, säger Isak Pettersson.

Peking Inifrån (peking.forzafc.football)


Jack Nordholm
jack.nordholm@ifknorrkoping.se