25 March, 2018

”Investering för framtiden – bör göra något mål till”

Allsvenska genrepet mot Hammarby IF blev en målrik tillställning.


IFK Norrköping har nästan en hel startelva iväg på olika landslagsuppdrag samtidigt som den sista träningsmatchen inför den allsvenska premiären mot Brommapojkarna spelades mot Hammarby IF på Tele2 Arena under söndagen.

Gudmundur Thórarinsson kvitterade Hammarbys ledningsmål med ett högerskott som gick i mål via täckande försvarare. Hampus Lönn satte sedan 2–1 för IFK Norrköping med ett fint volleyskott och samme Lönn hade även bud på 3–1 med en fin chans innan Hammarby gjorde 2–2 genom en elegant frispark signerad Kennedy Bakircioglü. Pa Dibba fastställde slutresultatet sent i den andra halvleken.

IFK Norrköpings manager Jens Gustafsson:
  –Delar av första halvlek är helt okej och vi bör göra något mål till i första.. Vi har många spelare som inte har spelat i detta tempo på den här nivån tidigare som får göra det för första gången idag så det är en investering för framtiden. Sett till matchen slarvar vi för mycket med boll, framförallt i andra halvlek, vilket gör att vi får försvara för mycket. Vi tar lite för dåliga beslut med bollen.Träningsmatch (Tele2 Arena)
Hammarby IF–IFK Norrköping 3–2 (2–2)
Målen:
1–0 (8) Imad Khalili, 1–1 (14) Gudmundur Thorarinsson, 1–2 (19) Hampus Lönn, 2–2 (44) Kennedy Bakircioglu, 3–2 (76) Pa Dibba
IFK-laget: Isak Pettersson – Henrik Castegren, Andreas Johansson, Daniel Sjölund – Simon Skrabb (87’ Jakob Lindahl), Simon Thern, Alexander Jakobsen, Gudmundur Thorarinsson – David Moberg Karlsson, Kalle Holmberg (76’ Felix Bengtsson), Hampus Lönn (83’ Manasse Kusu)
Ej använda avbytare: Gustav Jansson, Tarik Hamza, Filip Johansson Bahar