27 April, 2012

Inför IFK Norrköping-Malmö FF

IFK siktar på att förlänga hemmasviten.

 

På söndag är det dags för ett klassiskt allsvenskt möte när Malmö FF gästar Nya Parken.

 

IFK Norrköping blickar framåt efter förlusten på mot Gais på Gamla Ullevi. Nästa uppgift är att ta sig an Malmö FF På Nya Parken. Skåningarna gör sin 77:e säsong i Allsvenskan och IFK är inne på sin 72:a. Det är med andra ord ett riktigt klassikermöte som stundar.

 

IFK är obesegrade på hemmaplan efter ha besegrat Helsingborg (1-0) och spelat oavgjort mot Sundsvall (2-2). Laget trivs väldigt bra inför sina hemmasupportrar. Inte minst Peking Fanz och Vita-Blå bidrar till att höja stämningen på Nya Parken.

 

- Vi känner oss starka på Parken. Mot Sundsvall senast kände vi verkligen publikens stöd när vi forcerade i andra halvlek. Och i flera matcher förra säsongen hade vi ett fantastiskt stöd. Hemmaplan ska vara en fördel och det känner vi att det verkligen är för oss

 

Det säger IFK-tränaren Janne Andersson som vidare menar att IFK måste göra en minst lika bra match som den mot Helsingborg för att rå på Malmö:

 

- Malmö har en bra mix av spelare och de är skickliga individuellt. Det är en av guldfavoriterna och det kommer att krävas en maxprestation av oss för att vinna. Många spelare måste ha en bra dag.

 

Malmö kommer till Nya Parken i storform. Efter att ha förlorat med hela 5-0 mot Häcken borta i början av april har man radat upp tre raka segrar: 2-0 mot Kalmar, 3-2 mot Djurgården och 2-0 mot Syrianska.

 

Lagets bästa målskyttar är Wilton Figueiredo och Jimmy Durmaz som har gjort två mål vardera. Det är lika många som IFK:s bästa, Gunnar Heidar Thorvaldsson och Shpetim Hasani.

 

IFK-truppen tas ut först på söndag. Det finns en del ”frågetecken och funderingar att ta hänsyn till”, avslutar Janne.

 

--
IFK Norrköping-Malmö FF
Allsvenskan omgång 6
Söndag 29 april klockan 17.30
Nya Parken, Norrköping

 

Biljetter till matchen köps med fördel på Ticnet. Det går också att köpa biljetter på IFK:s kansli som håller extraöppet fredag (10.00-17.00), lördag (10.00-12.00) och söndag (12.00-16.30).

 

IFK vill särskilt hälsa alla familjer välkomna till det traditionsrika mötet med Malmö FF! Biljetter till reducerat pris för barn och föräldrar finns att köpa i Norrköping City.

 

Teknikhallen kommer hålla öppet på matchdagen med start klockan 16.00. Intervjuer och aktiviteter för barn med mera erbjuds.

 

Klä dig i vitt och blått och heja fram Kamraterna till tre poäng!

 

Niklas Broweus