11 October, 2017

IFK:s U21-trio avslutade snyggt mot Malta

Sammandrag: Så gick det för IFK-spelarna i sina landslag.


Landslagsuppehållet är över – nu är det dags att återsamla trupperna och avsluta Allsvenskan.

Island
Jón Gudni Fjóluson, Island–Kosovo 2–0
Grattis Island! Island gjorde jobbet mot Kosovo och säkrade nationens allra första VM-slutspel. De gick dessutom till historien som den minsta nationen någonsin att kvalificera sig. Jón Gudni Fjóluson fick ingen speltid i den avslutande matchen.


Simon Skrabb. Foto: Bildbyrån

Finland
Simon Skrabb, Finland–Turkiet 2–2
Simon Skrabb stannade kvar på bänken när Finland avslutade VM-kvalet på ett fint sätt med fyra raka obesegrade matcher. ”Känns verkligen som att vi har fått landslaget på rätt bana och det är förväntansfullt inför nästa kval”, säger Simon Skrabb.

Läs mer här: ”En härlig match – vi får vara nöjda med vår insats”

Makedonien
David Mitov Nilsson, Makedonien–Liechtenstein 4–0
Makedonien följde upp det meriterande krysset mot Italien med att hemmaslå Liechtenstein med 4–0 i den avslutande VM-kvalmatchen. David Mitov Nilsson förblev oanvänd avbytare i matchen.


Linus Wahlqvist. Foto: Bildbyrån

U21, Sverige
Linus Wahlqvist (K), Filip Dagerstål och Eric Smith, Sverige–Malta 3–0
Linus Wahlqvist och Filip Dagerstål spelade samtliga minuter när Sverige hemmaslog Malta med 3–0 i EM-kvalet. Eric Smith fick ingen speltid. Sveriges mål gjordes av Isak Ssewankambo och Carlos Strandberg x2.

U21, Island
Alfons Sampsted, Albanien–Island 0–0
Försvararen spelade 90 minuter till höger i backlinjen hos Island som bara fick med sig en poäng och därmed tappar mot topplagen i gruppen som gör upp om en plats i EM-slutspelet.


Pontus Almqvist värmer upp för Sverige. Foto: Bildbyrån

P99, Sverige
Pontus Almqvist, Sverige–Italien 2–3
Sverige förlorade mot Italien men är trots det klara för Elite Round i vår. Det här var den tredje matchen på sju dagar i ett tufft schema för Sverige. Pontus Almqvist förblev oanvänd avbytare.

Jack Nordholm
jack.nordholm@ifknorrkoping.se