22 January, 2013

IFK värvar Siim Luts

Den estländske mittfältaren presenterades på eftermiddagens presskonferens.

 

Estländske Siim Luts har imponerat på träningarna med IFK Norrköping och presenterades som vinterns andra nyförvärv under eftermiddagens presskonferens på Nya Parken.
–En stor klubb med bra förutsättningar. En perfekt plats att nå nya nivåer på, sa den landslagsmeriterade mittfältaren till det samlade pressuppbådet.

 

Klubbdirektör Krister Eriksson inledde presskonferensen med att presentera ett nytt tvåårsavtal med Holmen som huvudsponsor för IFK Norrköping. Sedan riktades all uppmärksamhet mot nyförvärvet som också han skrivit på ett tvåårskontrakt med IFK.

 

–En allsidig mittfältare med bra blick för spelet. Hyfsat snabb och teknisk med goda erfarenheter från landskamper på alla nivåer, sa manager Janne Andersson om 23-åringen som tränat med IFK sedan förra veckan.

 

Siim Luts kommer närmast från spel i den estländska ligan vilket innebär att han måste anpassa sig till det högre tempot i allsvenskan.

–Det kommer innebära en liten inkörningsperiod. Han har gjort bra ifrån sig på träningarna och kändes tillräckligt spännande för att gå vidare med. Det är en styrka att han kan spela på många olika positioner, han kommer bredda kompetensen i trupppen. En spelare med stor potential och goda utvecklingsmöjligheter, sa Janne.

 

Siim Luts:

–Träningarna och tempot här är på en högre nivå än vad jag är van vid men med hårt jobb under försäsongen kan vad som helst hända. IFK Norrköping är en stor klubb med bra förutsättningar. Det är en jättebra plats att vara på för mig och jag är glad över att vara här.

 

Jack Nordholm

jack.nordholm@ifknorrkoping.se