07 January, 2013

IFK värvar Rawez Lawan

25-åringen har skrivit på ett treårskontrakt och ansluter till laget omedelbart.

 

Rawez Lawan är född och uppvuxen i Malmö. Han gjorde sju framträdanden för Malmö FF innan han flyttade till Danmark och AC Horsens. Sedan 2009 har han tillhört regerande danska mästarna FC Nordsjälland där han var högst delaktig i två cupguld och ett ligaguld.

 

–Mina styrkor som spelare är främst kreativiteten. Jag är också en bra passningsspelare som gillar att dribbla och att göra saker med fart, säger Lawan efter att ha avslutat sitt första träningspass med IFK Norrköping.

 

Men det blev ingen fotboll för nyförvärvet som istället drillades av Dale Reese i teknikhallen.

 

–Skönt att vara på plats. Jag hade sett fram mot att lira lite fotboll men det får vänta ett tag. Jag har haft lite problem med en baksida men det är ingen fara nu, träningen idag var mest för att kolla av läget.

 

Rawez Lawan är en mångsidig spelare som kan användas som ytter, offensiv mittfältare eller forward.

 

–Jag har hört mycket bra om Norrköping från min agent (Hasan Cetinkaya) och det har funnits ett ömsesidigt intresse. Jag har fått ett bra intryck från spelare och ledare och IFK Norrköping är en klubb som vill framåt. Det går hand i hand med mina ambitioner, säger Lawan som också ser fram emot att arbeta med managern Janne Andersson.

–Han har gjort jättebra resultat i de klubbar han har varit och han har visat att han är en av de främsta tränarna i Sverige. Jag vill göra mitt bästa för att tillföra så mycket jag kan till laget och uppnå bra resultat här.

 

Välkommen till IFK Norrköping!

–Tack så mycket.

 

Rawez Lawan, 25 år (född -87)

Position: Mittfält/Forward

Moderklubb: Kvarnby IK

Längd: 178 cm

Vikt: 78 kg

Fot: Höger

 

Jack Nordholm

jack.nordholm@ifknorrkoping.se