21 June, 2016

IFK värvar David Moberg Karlsson

Jens Gustafsson: “En ung spelare med en enorm kvickhet och fart”

 

IFK Norrköping värvar David Moberg Karlsson, 22 år.

   I dag presenteras den offensiva spelaren på en presskonferens på Östgötaporten.

   –Det är med stor glädje som vi har lyckats rekrytera David till oss, säger IFK Norrköpings manager Jens Gustafsson om nyförvärvet.

 

Presskonferensen följs via vår app Peking Inifrån.


David Moberg Karlsson har spenderat de två senaste säsongerna i danska FC Nordsjälland. Dessförinnan spelade han för Sunderland och tidigare även för IFK Göteborg.

   –För att fortsätta bygga på det förtroende vi byggt upp så är det oerhört viktigt att kunna presentera spelare till Norrköping som faller inom den ram att det är goda människor som kan hjälpa oss att växa. Att vi kan hjälpa dem att växa i den miljö som råder här dagligen, säger Gustafsson.

David kan användas både som yttermittfältare och anfallare.

   –Vi ska låta det växa in. Vi har framförallt rekryterat en människa som vi är helt övertygade om kommer att hjälpa oss att växa, säger Jens.

   – Vi får en ung spelare, en offensiv spelare med en enorm kvickhet och fart. Hans bästa egenskaper är att utmana i djupled och jag är övertygad om att David – precis som alla andra som tar på sig IFK Norrköpings tröja – kommer att jobba enormt hårt för att fortsätta förvalta det förtroende vi byggt upp framöver.


David Moberg Karlsson spelade 29 matcher för Nordsjälland under fjolåret med två mål och två assist som facit.

   22-åringen står även noterad för 3 U21-, 11 U19 och 6 U17-landskamper. Han startade Sveriges senaste match i U21-EM-kvalet mot Georgien (vinst 3–2) och finns med i Håkan Ericsons bruttotrupp till OS i augusti.

   –En spelare som har nått en kvalitet som ger en relativt kort startsträcka innan man är den kvalitet som IFK Norrköping i dag efterfrågar, säger Jens Gustafsson

 

David Moberg Karlsson

Aktuell: Ny spelare i IFK Norrköping

Född: 1994-03-20.

Längd/vikt: 179cm/76kg.

Moderklubb: Björnsäters IF

Källa: svenskfotboll.se

 

Jimmy Åkesson

jimmy.akesson@ifknorrkoping.se