27 January, 2016

IFK värvar Andreas Blomqvist

”Jag ser bara möjligheter i Norrköping”

 

Andreas Blomqvist, senast från danska AaB (Ålborg), har signerat ett treårskontrakt med IFK Norrköping.

 

“En passningsskicklig mittfältare med bra teknik och spelöverblick som vi har bra koll på sedan åren i Mjällby.” Så beskriver IFK Norrköpings manager Janne Andersson det senaste nyförvärvet.
   –Andreas har egenskaper som passar väl in i vårt sätt att spela och vi är glada över att kunna välkomna honom till IFK Norrköping, säger Janne Andersson.

 

Han gjorde faktiskt sin debut mot IFK Norrköping. Den 30:e juni 2012. Men Andreas Blomqvist fick sitt stora genombrott i Allsvenskan under 2014. Han gjorde sju mål och tre assist på 29 matcher och såldes till danska AaB (Ålborg) efter säsongen.

 

Nu är det klart att den 23-årige mittfältaren återvänder till Allsvenskan.
   Idag signerades ett treårskontrakt med IFK Norrköping.
   –Jag ser väldigt mycket fram emot att komma tillbaka till Allsvenskan och till Norrköping som hade ett fantastiskt år 2015. Det ska bli riktigt kul och spännande att bygga vidare på det och förhoppningsvis kunna bidra med mitt spel, säger Andreas Blomqvist från Danmark.

 

Under torsdagen ansluter han till IFK Norrköpings träningsläger i Algarve, Portugal.
   –De var bäst i Allsvenskan förra året så jag har en väldigt bra uppfattning om IFK  och hur de vill spela fotboll. Jag satt här i Danmark och kollade på några matcher i höstas, då visste jag inte att jag skulle sitta här som IFK-spelare nu, säger han.

I Portugal väntar matcher mot ryska Lokomotiv Moskva (1:e februari) och FC Zenit (4:e februari) i Atlantic Cup.
   –En perfekt start. Att få känna på tuffa matcher tidigt på säsongen är alltid bra. Tempot i de matcherna bär man med sig sen, säger Blomqvist som ser fram mot att få träffa sina nya lagkamrater.

Och för all del: att landa i Norrköping efter träningslägret.
   –Jag ser bara möjligheter i att komma till Norrköping och har ju faktiskt bra minnen från IFK. Den allsvenska debuten minns jag så klart – och så kommer jag ihåg att jag gjorde ett snyggt mål på “Parken” ett par år senare, skrattar han.

 

Se Andreas Blomqvists mål på Nya Parken 2014 (extern länk).

 

Jack Nordholm
jack.nordholm@ifknorrkoping.se

 

# Andreas Blomqvist
Allsvenska matcher (mål):
67 (10)
Född: 1992-05-05
Landskamper, A: 2; U21: 8
Längd/vikt: 182 cm/71 kg
Moderklubb: Högadals IS
Källa: svenskfotboll.se