20 June, 2016

IFK skriver A-lagskontrakt med Mohanad Jeahze

Den 19-årige ytterbacken flyttas upp till A-laget.

 

IFK Norrköping skriver kontrakt med Mohanad Jeahze tar klivet upp till A-laget.

   Lärlingen har de senaste ett och ett halvt åren spelat i IF Sylvia.

   –Det känns bra, det har alltid varit en dröm att spela på Östgötaporten, sa Mohanad efter att ha skrivit på sitt första A-lagskontrakt.

 

Mohanad Jeahze kom till IFK Norrköpng via AFK Linköping från moderklubben Karle IF. Han spenderade 1,5 år i Norrköpings U19-lag och efter det lika lång tid i IF Sylvia och division 2. Ytterbacken blev just back lagom till flytten till Norrköping där hans defensiva egenskaper upptäcktes och den tidigare anfallaren har sedan dess huserat i försvaret.

   Han har tidigare representerat Sverige på både U17- och U19-nivå.

 

IFK Norrköpings barn- och ungdomsmanager och IF Sylvias tränare Daniel Bäckström har följt honom på nära håll i 2,5 år.

   –Jag gläds åt att han nu tar nästa steg i sin karriär. Han har utvecklat sidor i sitt spel, framför allt under det senaste året, som är spännande i den position han spelar. Det är en viktig del i föreningens strategi att lyfta upp egenfostrade spelare i A-laget och att nu ytterligare en spelare tar klivet från spel i IF Sylvia till IFKs A-trupp ligger helt i linje med hur vi vill jobba med ungdomsverksamheten.

 

Så här sa manager Jens Gustafsson om uppflyttningen.

   –Det är tidigare prestationer under en längre tid som gör att han är så pass intressant att vi ser hans nästa utvecklingssteg i A-truppen. För IFK Norrköping som förening är en av de viktigaste parametrarna att vi ger förtroende till de som förtjänar det – att under en tid i våra yngre lag att komma upp och mäta sig på den här nivån.

 

Mohanad själv ser fram emot höstsäsongen.

   –Målsättningen är att vara med i truppen först och främst. Sedan är det alltid roligt att debutera, sa han.

 

Jimmy Åkesson

jimmy.akesson@ifknorrkoping.se