22 January, 2015

IFK och “Totte” överens om förlängning

Nyman: “Jag är jättenöjd. Skönt att det är klart innan säsongen börjar.”

 

IFK Norrköpings anfallare Christoffer "Totte" Nyman har signerat en kontraktsförlängning som innebär ytterligare ett IFK-år.
   Det nya avtalet sträcker sig till och med 2016.
   –Jätteroligt. "Totte" är en egen IFK-spelare som vi vill satsa vidare på. Trots sin ringa ålder är han redan en av kulturbärarna i truppen, säger IFK Norrköpings manager Janne Andersson.

 

Christoffer Nyman är på väg in i sin femte allsvenska säsong med IFK Norrköping. Ifjol var han ensam i IFK om att medverka i samtliga allsvenska matcher. Nu är 22-åringen bara två matcher ifrån milstolpen 100 allsvenska matcher.
   –Det går fort, skrattar han.
   –Känns jättebra att ha förlängt kontraktet. Både jag och IFK är jättenöjda och det är skönt att ha det klart innan säsongen börjar.
 

30 matcher är svårt att toppa. Men "Totte" hoppas förbättra effektiviteten framför målet den här säsongen.
   – Målskyttet känner jag att jag har saknat. Jag har haft det tidigare – och vet att jag har det, det ska bara lossna. Jag vill så klart göra så många mål jag bara kan, säger han.
 

På lördag väntar årets första träningsmatch mot Djurgårdens IF och i veckan släpptes det allsvenska spelschemat.
   IFK inleder hemma mot Örebro SK den 5:e april.
   –Skönt att komma igång med matcherna. Det blir alltid lite roligare då. Riktigt kul att få premiären på hemmaplan och mot Örebro som är som ett derby. Senaste matchen mot ÖSK ger bra vibbar, när vi säkrade kontraktet. Vi ska gå in i säsongen med inställningen att vi ska vinna varje match, säger Nyman.

 

Jack Nordholm
jack.nordholm@ifknorrkoping.se

 

 


#5 Christoffer "Totte" Nyman
Född:
1992-10-05.
Längd/Vikt: 183 cm/77 kg.
Allsvenska matcher: 98.
Allsvenska mål: 16.
Moderklubb: IFK Norrköping.