07 December, 2018

IFK Norrköping värvar två nya spelare

Väljer IFK Norrköping trots intresse från flera europeiska storklubbar


IFK Norrköping har sedan innan ett väldigt bra samarbete med den isländska klubben Akranes. Nu står det klart att två nya spelare kommer in därifrån.
 

Det handlar om två stora talanger som är födda på 2000-talet. Oliver Stefánsson, 16, mittback och son till IFK-legendaren Stefan Thordarson. Isak Bergman Jóhannesson, 15, mittfältare. Båda har jagats av flera klubbar i Europa men väljer alltså nu IFK Norrköping.
 

– Att vi lyckats attrahera Oliver och Isak att välja IFK i stenhård konkurrens med många europeiska toppklubbar gör att vi är väldigt stolta. Dels har samarbetet med Akranes varit bidragande men också självklart den resan som Arnór gjorde hos oss, säger Jens Gustafsson.
 

Talangerna kommer ha möjligheten att både träna och spela match för IFK Norrköping och Sylvia. IFK Norrköpings manager Jens Gustafsson fortsätter:
 

– Det här är två förvisso väldigt unga spelare men otroligt talangfulla och hängivna. Oliver är en fysisk mittback med en fin vänsterfot. Isak är mittfältare som påminner mycket om Arnór i sitt sätt att fatta beslut och spela moget, trots sin ringa ålder, säger Jens.
 

Vi hälsar Oliver Stefánsson och Isak Bergman Jóhannesson varmt välkomna till IFK Norrköping!