15 April, 2013

IFK Norrköping värvar landslagsman från Costa Rica

“Intressant spelare som vässar konkurrensen i en redan stark trupp”

 

Christopher Meneses, från L.D Alajuelense i Costa Ricas högsta division, har skrivit på ett 3,5 år långt kontrakt med IFK Norrköping.

 

Christopher Meneses har representerat Costa Ricas landslag vid ett flertal tillfällen. Han gjorde debut i den högsta divisionen 2009 och har sedan dess tagit fyra ligatitlar med sin klubb L.D Alajuelense som för närvarande är regerande mästare. Ligan har två säsonger varje år, sommar och vinter.

 

22-åringen beskrivs som en spelskicklig vänsterback/vänstermittfältare. Meneses passar bra in i IFK Norrköpings sätt att spela och är van vid konstgräs från sin nuvarande klubb.

 

–Spännande. Det är en intressant spelare som vässar konkurrensen i en redan stark spelartrupp, kommenterar manager Janne Andersson.

 

Christopher Meneses anländer till Norrköping den 1 juni men är inte spelklar förrän den 15 juli när sommarfönstret öppnar.

 

Christopher Meneses Barrantes
Född: 2 maj 1990.
Längd: 1.79 cm.
Vikt: 74 kg.
Fot: Vänster.
Säsonger i den högsta divisionen: 7.
Källa: Liga Deportiva Alajuelense.

 

Christopher Meneses, här tillsammans med IFK Norrköpings fysioterapeut Dale Reese, till vänster, klarade den medicinska undersökningen och presenteras nu som IFK Norrköpings senaste nyförvärv.

 

Jack Nordholm

jack.nordholm@ifknorrkoping.se