04 August, 2018

IFK Norrköping värvar Kasper Larsen

Jens Gustafsson: ”Spelskicklig mittback med två bra fötter”

 

IFK Norrköping värvar danske försvararen Kasper Larsen från FC Groningen.
25-åringen har skrivit på ett avtal över tre år.


-Det känns bra att komma till Norrköping, IFK spelar en fotboll som passar mig. Man är starkast när man har bollen, säger han.


Kasper Larsen föddes i Danmark den 25:e januari 1993. Han spelade för Odense BK:s U19-lag innan han debuterade i Superligan med A-laget 2012. I Superligan spelade han 77 matcher och gjorde två mål innan han i augusti 2015 skrev på för FC Groningen där han totalt har spelat 47 matcher i Eredivisie.
Han har också hunnit med ett par månaders utlåning till FC Astana i Kazakstan där det dock inte blev några matcher på grund av skada.
Kasper Larsen har sammanlagt 54 ungdomslandskamper för Danmark på meritlistan där han bland annat representerat U21-landslaget tolv gånger.


Nu är han klar för IFK Norrköping, kontraktet är skrivet på tre år och han är redan på plats i Norrköping.


-Vi är väldigt glada över att nå i hamn med den är rekryteringen. Kasper är en mycket skicklig fotbollsspelare som är bra i både det långa och korta passningsspelet och dessutom duktig med båda fötterna.
-Vidare så är han i en storlek som gör att han kommer att bli viktig för oss på fasta situationer (192 cm) och i en ålder som gör att åldersbalansen i vår trupp ser bra ut både på kort och lång sikt, säger manager Jens Gustafsson.

-Det känns bra att ha kommit till IFK Norrköping, det är en anrik förening med en stolt historia som dessutom varit i toppen av Allsvenskan flera säsonger i rad.
-Jag ser mig själv som en spelande mittback och kommer närmast från Holland där man spelar mycket längst marken precis som i IFK. Man är starkast när man har bollen, säger nyförvärvet Kasper Larsen.

 

Är Kasper spelklar till måndagens bortamatch mot GIF Sundsvall, Jens?
-Vi räknar med att Kasper är spelklar och har gjort ett tillräckligt antal träningar med laget till hemmamatchen mot Hammarby IF den 13:e augusti

 

IFK Norrköping tränar klockan 10.00 idag lördag och träningen är öppen för supportrar och media. Kasper finns tillgänglig för att svara på frågor från klockan 11.30.
Ingång sker via IFK Norrköpings kansli (entré 5) som öppnar klockan 9.00, där kan du också köpa biljetter till kommande matcher och souvenirer.