01 December, 2015

IFK Norrköping värvar Jón Gudni Fjóluson

”Jag vet hur IFK spelar och som jag tycker var de självklart det bästa laget i år”


Jón Gudni Fjóluson är klar för tre år med IFK Norrköping.
   Det presenterades på en presskonferens på Nya Parken i eftermiddag.
   –Vi känner oss trygga i att Jón kommer passa väl in i vårt spelsätt, sa IFK Norrköpings manager Janne Andersson.

 

Kontraktet med GIF Sundsvall gick ut igår.
   Idag blev Jón Gudni Fjoluson klar för IFK Norrköping.
   –Självklart är det en lång process bakom som har lett fram till att vi sitter här idag. Vi har haft koll på honom under några års tid och följt honom mer intensivt från sommaren och framåt. Vi har gjort en noggrann research på Jón som fotbollsspelare och människa. Jag är väldigt glad över att idag kunna presentera honom som en ny spelare in i truppen, sa Janne Andersson på presskonferensen.

 

Den 26-årige mittbacken har sju landskamper med det isländska landslaget på meritlistan. Han spelade hemma på Island för Fotbollsklubben Fram, från Reykjavik, fram till 2011 då han flyttade till Belgien och KFC Germinal Beerschot.
   –Jag var där i ett år innan jag flyttade till Sundsvall som jag har varit hos i tre år. Jag har inte varit med i landslaget på ett tag nu men det kommer komma hoppas jag, sa han på presskonferensen.

 

Redan i somras bestämde han sig för att kolla runt efter en ny klubbadress.
   –Jag har haft en bra tid i Sundsvall men har känt att det var dags för mig att gå vidare. Efter att jag träffade IFK i november var jag helt övertygad. Ett intressant lag. Jag vet hur de spelar och som jag tycker var de självklart det bästa laget i år, sa Jón Gudni Fjóluson på presskonferensen.

 

Sundsvall är enligt Janne Andersson (nästan) det laget som i år har spelat mest likt IFK Norrköping i speluppbyggnaden.
   –Jóns roll i det har varit väldigt tydlig, den rollen vill vi ha hos oss och vi känner oss ganska trygga i att han kommer passa väl in i vårt spelsätt. Vi har som ambition att utveckla vårt sätt att spela, pratar lite resultat och mycket om utveckling. För att lagets utveckling ska gå vidare är en viktig del att få in några egenskaper till i truppen. Det har varit en nyckelfråga i den här processen. Jón har en bra vänsterfot, ett bra huvudspel och är ganska snabb, sa Janne Andersson.

 

Jack Nordholm
jack.nordholm@ifknorrkoping.se

 

Jón Gudni Fjóluson
Född:
1989
Position: Mittback
Nationalitet: Island
Moderklubb: Fotbollsklubben Fram (Reykjavik)
Landskamper: 7 A/11 U21
Aktuell: Har skrivit treårskontrakt med IFK Norrköping