03 January, 2018

IFK Norrköping värvar Hampus Lönn

”Glad och tacksam – hade jag aldrig kunnat tro för ett år sedan”


IFK Norrköping värvar Hampus Lönn, 26 år, från Assyriska i Norrköping. Samtidigt är det klart att han lånas ut till IF Sylvia.
  –Jag är väldigt glad och tacksam för den här chansen, säger han.


Hampus Lönn provtränade med IFK Norrköping första gången sommaren 2012. Nu, fem och ett halvt år senare, kliver han ur lokalfotbollens lägre seriesystem och in i IFK Norrköping.
  –Det hade jag aldrig kunnat tro för ett år sedan, det känns spännande och väldigt kul. Jag är jätteglad och väldigt tacksam till Jens (Gustafsson, manager) och Stefan (Hellberg) för att de väljer att ge mig den här chansen, säger Hampus Lönn.

Ett ettårskontrakt och en omedelbar utlåning till IF Sylvia är det som är klart. Men Hampus Lönn inleder säsongen tillsammans med IFK Norrköping när den kollektiva träningen återstartar med fysiska och medicinska tester.
  –Jag har hållit igång hela tiden, tränat extra och kört mycket själv. Jag har inte haft mycket vila alls sedan serien tog slut, jag har hoppats på det här och jag vill vara redo och bara försöka ge tillbaka på bästa sätt. Jag har fullt fokus på vad som komma skall, ska gå in för det till 100 procent och göra mitt bästa så får vi se vart det leder, säger han.Hampus Lönn gick till Assyriska från Smedby AIS och var med om att vinna division III på första försöket där. Efter några säsonger i division II slutade Assyriska på nedflyttningsplats det här året.
  –Komiskt nog så var den senaste säsongen min bästa personligen, även om vi åkte ur. Inför säsongen sa jag till mig själv att jag skulle försöka ge det en sista chans. Bara fokusera fullt ut på fotbollen och se vad som kan hända. Jag har tränat mycket extra och jag har haft en inre drivkraft som har höjt mig. Det känns som att jag äntligen spelade på den nivå jag kunde ifjol, inte bara en match utan en hel säsong. Även om talangen har funnits tidigare så har jag inte varit redo mentalt förrän nu.

Säsongen avslutades med några provträningar hos IFK Norrköping på Östgötaporten.
  –Det var väldigt roligt att bara kastas in i hetluften och få spela med dom bästa spelarna i Norrköping. Jag hade bara positiva känslor efter det och kände att det krävs att man försöker utvecklas och bli bättre hela tiden, säger han.

IFK Norrköpings manager Jens Gustafsson:
  –Jag tycker att det känns häftigt med en spelare från Norrköpingsfotbollen som vi ser den här potentialen i. Det har vi gjort en längre tid men det är först nu som alla bitarna har fallit väl på plats. Samarbetet som vi har med IF Sylvia gör det möjligt för oss att genomföra den här typen av värvning nu och därefter värdera framtiden.

Jack Nordholm
jack.nordholm@ifknorrkoping.se