26 November, 2014

IFK Norrköping värvar BP:s passningskung

Nicklas Bärkroth: ”Jag lämnar som en mycket bättre spelare och är ruskigt motiverad”

 

Han låg bakom elva av jumbolagets 28 mål i allsvenskan.
Nicklas Bärkroth, 22 år, kommer från sin poängmässigt bästa säsong hittills – nu är han klar för IFK Norrköping.
   –Utvecklingskurvan pekar stabilt uppåt, säger yttermittfältaren.

 

Nicklas Bärkroth värvades till IFK Göteborg 2007 och gjorde allsvensk debut samma år. Efter lånesejourer i Brommapojkarna (2011, då i superettan) och portugisiska UD Leiria (2012) värvade BP honom inför säsongen 2013.
   På Grimsta IP har han tagit stora kliv och blommat ut till en toppspelare i allsvenskan.
   –Jag har tränat extremt mycket individuellt vid sidan av den kollektiva träningen och tryckt på de delar av mitt spel som jag velat utveckla. I BP har jag fått dra ett stort lass i det offensiva spelet och känner att jag verkligen fått tiden och förtroendet för att utvecklas, säger Nicklas.
   –Utvecklingskurvan pekar stabilt uppåt och jag lämnar BP som en mycket bättre spelare än när jag kom. Jag är ruskigt laddad och motiverad för att ta ett kliv uppåt och komma till en större klubb igen. Jag känner att jag verkligen har möjlighet att fortsätta min utveckling här, det kändes rätt med IFK från den första kontakten.
 

Vad har du för uppfattning om laget du kommer till?
   –IFK är ett lag med stor potential och en tydlig spelidé som jag tror kommer passa mig väldigt bra. Tanken är att jag ska spela som yttermittfältare och ta ansvar defensivt men samtidigt vara mycket delaktig i anfallen. Jag hoppas kunna fortsätta göra poäng och att jag kan komma till mer egna avslut i IFK.
 

Nicklas Bärkroth har skrivit på ett treårsavtal med start

från och med den 1 januari.
   –Nicklas har verkligen blommat ut i BP. Han har fotbollsegenskaperna som vi har sökt och en personlighet och attityd som passar väl in i dagens trupp. Trots sin ringa ålder har Nicklas en stor erfarenhet från att ha spelat länge på elitnivå. Snabbheten och tekniken är egenskaper som intresserar och han är en duktig servare på fasta situationer, säger IFK Norrköpings manager Janne Andersson.
 

Jack Nordholm
jack.nordholm@ifknorrkoping.se
 

Nicklas Bärkroth
Född:
1992-01-19.
Längd/Vikt: 172 cm/78 kg.
Allsvenska matcher 2014 (mål/assist): 28 (1/10).
Kommer från: IF Brommapojkarna.
Moderklubb: Balltorps FF.
Källa: Svenskfotboll.se.