16 March, 2014

Oavgjort mot Gefle efter sen straffkvittering

Christopher Telo tidig målskytt i en bra IFK-halvlek.

 

En bra prestation till trots. IFK Norrköping är utslaget ur Svenska Cupen efter 1–1 (1–0) hemma mot Gefle IF – samtidigt som GAIS vann över Athletic FC United med 1–0.
   –Aggressiviteten och kombinationsspelet var bättre idag än tidigare. I och med att GAIS vann kan jag leva med resultatet, sa IFK Norrköpings manager Janne Andersson.

 

IFK Norrköping var trygga med bollen och kombinerade sig fram till flera fina lägen i den första halvleken. Rawez Lawan spelade centralt på mittfältet för dagen och serverade ”Totte” Nyman till en ypperlig målchans i den 10 minuten.
   Nyman fick iväg ett lågt skott som styrdes upp i ribban av Geflemålvakten Emil Hedvall. Returen gick till Emir Kujovic som bredsidade utanför.

 

IFK Norrköping fortsatte med ett inspirerat anfallsspel. 1–0 i den 16 minuten var både logiskt och rättvist.
   Marcus Falk Olander skickade långt på Emir Kujovic som nickade ner till Christopher Telo som hade smugit sig in centralt i banan. Avslutet var välplacerat och hårt.

   –Ett fint anfall. Bra gjort av både ”Falken” och Emir som nickade ner den perfekt, sa Telo utanför omklädningsrummet.

 

IFK Norrköping hade bra kontroll och fortsatte skapa lägen. Nyman till Fransson till Lawan med ett skott utanför i den 37 minuten. I den 44 hade även Kujovic en boll i nät men blåstes av för offside.

   –Vi har snackat om att ta mer löpningar offensivt och att variera anfallen lite. Vi höll ihop det på ett bra sätt och det kändes tryggt, det kändes som att vi var tillbaka lite idag. Även om vi tappade lite i andra var det överlag en okej match, tyckte Telo.

 

I och med 1–0-målet var IFK Norrköping för tillfället förbi GAIS som gruppetta. Och man hade en fot i kvartsfinalerna länge. Till den 78 minuten då Johan Oremo skickade in 1–1 från straffpunkten efter en situation då Nikola Tkalcic bedömts ha använt ojusta medel i straffområdet. Helt plötsligt var Gefle gruppetta.

  IFK Norrköping jagade på för ett nytt ledningsmål. Alhaji Kamara, Isaac Kiese Thelin och Arnór Traustason byttes in i segerjakten. Närmast var Kamara som fick till en bra nick på stopptid men Hedvall räddade till hörna.

 

Målet uteblev och på näst sista stopptidsminuten gjorde GAIS 1–0 på Athletic FC United, även det från straffpunkten.
  

   –En stor tyngd släppte när vi hörde att GAIS gjort mål och resultat i vår match blev betydelselöst. Hade vi åkt på det här hade jag blivit så jäkla besviken, sa Telo om slutminutsdramatiken.

 

Janne Andersson:

   –Matchen som helhet var bra, vår inledning jättebra. Vi hade total kontroll och släppte egentligen bara till en målchans på hela matchen. Att de fick straff var surt och snöpligt, vi hade en klar forcering mot slutet och i och med att GAIS vann kan jag leva med resultatet. För varje vecka som går blir vi sakta men säkert bättre. Passningsspelet, aggressiviteten och kombinationsspelet var bättre i dag än tidigare. Vi blandade anfallsspelet på ett bra sätt. På tre gruppspelsmatcher har vi släppt in två mål – båda på straff.

 

Om att spela med Rawez Lawan centralt och Alexander Fransson som högermittfältare:
   –Klart lovvärt. Både Rawez och ”Alle” kan spela på alla mittfältspositioner. Rawez är en skicklig fotbollsspelare och han får lite mer boll centralt. ”Alle” är stark när han kan utmana med löpdueller. Traustason kom in på högerkanten och slog bra inlägg och så finns även Lars Krogh Gerson – vi har gott om alternativ, sa Janne Andersson.

 

Jack Nordholm
jack.nordholm@ifknorrkoping.se

 

IFK Norrköping–Gefle IF 1–1 (1–0)
Målen:
1–0 (16) Christopher Telo, 1–1 (78) Johan Oremo (straff).
Publik: 761.
IFK-laget: David Mitov Nilsson – Nikola Tkalcic, Morten Skjönsberg, Marcus Falk Olander, Cristopher Meneses – Alexander Fransson, Andreas Johansson, Rawez Lawan (UT 83), Christopher Telo – Emir Kujovic (UT 75), Christoffer Nyman (UT 75).
Avbytare: Andreas Lindberg – Edvard Skagestad, David Boo Wiklander, Lars Krogh Gerson, Arnór Traustason (IN 83), Isaac Kiese Thelin (IN 75), Alhaji Kamara (IN 75).