28 September, 2017

IFK Norrköping söker en säljare som vill göra skillnad

Roll: Säljare/Marknad till IFK Norrköping
Arbetsgivare: IFK Norrköping


Företagspresentation
IFK Norrköping är en av Sveriges mest anrika fotbollsklubbar. IFK Norrköping är ett av Norrköpings och regionens starkaste varumärken med rötter i en stolt historia och med stark vision inför framtiden. Visionen om Norrköping är en vision om en attraktiv stad att besöka, bo i och verka i. Visionen är att IFK Norrkoping ska vara ett etablerat topplag i Allsvenskan och därmed stärka sin position som folkets och näringslivets fotbollslag i regionen.

Idag består IFK Norrköping av en koncern med flera kommersiella bolag som bedriver verksamheter inom fastighet, restaurang, entreprenad och friskvård. Koncernen visar stark tillväxt. Koncernen har en omsättning på 135 MSEK som sysselsätter 85 heltidsanställda och ca 365 timanställda medarbetare.

IFK Norrköpings affärsidé är att med attraktiv fotboll som grund erbjuda upplevelser i forma av glädje, gemenskap och trygghet och vara en naturlig mötespolats för människor och företag i regionen.

Strategin är:

  • Att utveckla såväl evenemang som koncept kring marknadsaktiviteter för att skapa attraktivare erbjudanden till befintliga och presumtiva partners
  • Att gentemot samtliga intressenter positionera föreningen som en pålitlig och modern fotbollsklubb
  • IFK och elitfotbollen skall bli ett verktyg för att förverkliga visionen om Norrköping

Arbetsuppgifter och ansvarsområden
Som säljare har du eget budgetansvar och kommer att vara stationerad på marknadsavdelning vid Östgötaporten. Därför söker vi dig som har en erfaren bakgrund inom försäljning och är duktig på balansen mellan kundvård och bearbetning av nya kunder. Tillsammans med övriga inom sälj -och marknad arbetar du med ett starkt varumärke och bidrar med högt tempo och kompetens.

Du kommer i din roll att vara en offentlig person och bryta nya marknader med prospekteringsarbete samt möta etablerade nätverk. Arbetsuppgifterna består i självständigt driva hela säljprocessen: planera, genomföra och följa upp kundaktiviteter knytna till och runt arenan samt de CSR projekt som är en ständigt pågående och viktig del i vårt hållbarhetsarbete. Vidare arbetar du som säljare på IFK Norrköping med våra nätverk, nätverksträffar och associationer. Att vara säljare på IFK Norrköping handlar om att alltid vara nära kunden och förstå kundens behov. I din roll är du underställd försäljningschefen.

Din profil:
Vi ser gärna att du har akademisk utbildning inom relevanta områden alternativt IHM marknadsekonomutbildning eller motsvarande. Du har framförallt egen säljerfarenhet och kan visa på goda resultat från tidigare arbeten. Som person har du ett strukturerat arbetssätt, tydligt fokus på affärsmässighet och resultat samt trivs med att skapa långsiktiga kundrelationer.

Du har ett tydligt driv i din personlighet och en stark vilja att nå uppsatta mål. Du brinner för marknad och försäljning men det är inte nödvändigt att vara intresserad av fotboll. Vi ser både manliga och kvinnliga sökanden.

Du vet vikten av att skapa relationer genom att bygga förtroende med flexibilitet, initiativkraft och kreativitet. Utmärkt kommunikativ förmåga, både i tal och skrift. Du är bekväm med att röra dig i ett publikt uppdrag med synpunkter, krav och förväntningar både internt och externt.

I den här rekryteringen lägger vi stor vikt vid kompetenser som försäljning, resultatorientering, affärsmässighet, relationsbyggande, kommunikation samt kundfokus.

Vi erbjuder dig
IFK Norrköpings organisation präglas av ett stort mått personligt engagemang och hög grad av självständigt arbete där man förväntas skaffa de resurser som uppgiften innebär. I gengäld erbjuder vi:

  • en spännande och flexibel arbetsplats
  • möjlighet till personlig utveckling
  • att arbeta med ett av elitfotbollens starkaste varumärken

Ansökan:
Passar du in på ovanstående profil, tveka inte att söka redan idag. Ansökan eller förfrågningar om tjänsten skickas till mikael.palmqvist@ifknorrkoping.se

Vi vill ha din ansökan senast 25/10! Urvalet sker löpande och tjänsten kan bli tillsatt innan sista ansökningsdag.