13 November, 2017

IFK Norrköping skriver lärlingskontrakt med duo

”Bara att köra på – se till att utvecklas ännu mer och se hur långt det kan gå”


Tarik Hamza och Felix Bengtsson har signerat ett varsitt lärlingskontrakt med IFK Norrköping över 2018.
  –Vi fortsätter att ge spelare från de egna leden chansen i A-truppen – om de förtjänar det, säger IFK Norrköpings manager Jens Gustafsson.


Tarik Hamza, 20 år, började året med att testspela med slovenska ND Gorica och Assyriska IF innan han bestämde sig för att återvända till IFK Norrköpings samarbetsförening IF Sylvia.

Han har spelat en del U21-matcher och tränat med IFK Norrköping mot slutet av hösten. I början av året kommer han och Felix Bengtsson att träna både med IFK och Sylvia.
  –Målsättningen är att få vara med och träna här på heltid men jag tar det som det kommer helt enkelt, säger Tarik Hamza som beskriver sig själv som en lugn spelare med bra passningsfot.

Felix Bengtsson, 19 år, har även han tränat och spelat för IF Sylvia i år. Han var med IFK Norrköping på träningslägret i Algarve i januari–februari.
  –Det var väldigt kul att spela med A-laget i 10 dagar, komma in i tempot ännu mer. Det kändes som att jag utvecklades ganska mycket på den korta tiden så det var riktigt kul.

Mycket styrka och fys med IF Sylvia står på schemat december ut innan det nya året tar vid.
  –Självklart ska det bli riktigt kul. Det är bara att köra på – se till att utvecklas ännu mer och ser hur långt det kan gå, säger Felix Bengtsson.

IFK Norrköpings manager Jens Gustafsson:
  –För IFK Norrköping är det viktigt att vi verkligen fortsätter att ge spelare från de egna leden chansen att tillhöra A-truppen om vi bedömer att de har förtjänat den möjligheten. Det är en del av vår identitet. Tarik och Felix har gjort det bra under säsongen och det ska bli spännande att följa deras framtida utveckling.

Jack Nordholm
jack.nordholm@ifknorrkoping.se


Tarik Hamza
Född: 1997-02-23
Fot: höger
Längd/vikt: 186 cm/79 kg
Moderklubb: Hageby IF


Felix Bengtsson
Född: 1998-02-08
Fot: höger
Längd/vikt: 180 cm/72 kg
Moderklubb: Svärtinge SK