10 July, 2017

IFK Norrköping och Michael Langer går skilda vägar

”Sorgligt – men det var ett beslut som var tvunget att tas”


Nu är det klart att det inte blir någon förlängning i IFK Norrköping för Michael Langer.
  –Jag har haft en otrolig tid här, jag har älskat gruppen och jag har älskat att jobba med staben, säger målvakten.


Michael Langers kontrakt går ut på lördag. Därefter går han och IFK Norrköping skilda vägar.
  –Vi skrev ett ettårskontrakt med Michael med tanke på målvaktsituationen som rådde för ett år sedan. Över tid har vi funnit ett väldigt gott samarbete och han har växt enormt mycket, säger IFK Norrköpings manager Jens Gustafsson.
  –Michael har varit en väldigt viktig personlighet för vår trupps utveckling och han har gjort fantastiska insatser för IFK. Vi är oerhört glada för den tid han har varit här – han har agerat enormt professionellt och vi är övertygade om att han kommer att fortsätta att göra det den här veckan.

IFK Norrköping och Michael Langer har försökt att komma överens om villkoren för en kontraktsförlängning utan att enas.
  –Jag har hela tiden varit öppen med att jag vill ha en längre plan – men klubben tänker annorlunda och jag kan inte klandra dom. Jag ville stanna längre men nu är det här bestämt – det är sorgligt men det var ett beslut som var tvunget att tas, säger Michael Langer som anslöt till IFK Norrköping i juli 2016.
  –Det finns alltid två eller tre sidor till allting. Pengarna har jag inte brytt mig så mycket om för att vara ärlig, det har mer handlat om kontraktslängd och framtid. De senaste tre åren har jag haft ettårskontrakt och det är tufft mentalt. Det är tufft att bestämma sin framtid var sjätte månad och inte veta hur det ska bli. Jag hoppades att vi skulle hitta en lösning men av flera olika anledningar kunde vi inte det.

Michael Langer är tacksam för året i IFK Norrköping som han menar har utvecklat honom mycket.
  –Jag har haft en otrolig tid här, jag har älskat gruppen och jag har älskat att jobba med staben här. Speciellt Maths (Elfvendal) som är en av de bästa målvaktstränarna jag någonsin har träffat. Jag har lärt mig mycket och fått många nya perspektiv. Grabbarna jag har spelat med är också helt fantastiska, säger han.

Jack Nordholm
jack.nordholm@ifknorrkoping.se

 

Foto: Peter Holgersson & Josefine Loftenius / Bildbyrån