10 October, 2018

IFK Norrköping förlänger med Henrik Castegren

”Jag kommer kämpa hårt varje dag för att fortsätta få förtroende”


22-årige Henrik Castegren, den egna produkten som började spela fotboll i IFK Norrköping redan vid fyra års ålder har förlängt sitt kontrakt.

Under säsongerna 2014 och 2015 var han utlånad till samarbetsklubben IF Sylvia och blev utsedd till årets talang i Division 1, 2016 debuterade han i Allsvenskan i bortamatchen mot Örebro SK innan 2017 tyvärr blev förstört av en korsbandsskada.
Under 2018 var Henrik under en period utlånad till Degerfors IF och har under hösten fått ett stort förtroende i IFK Norrköping och startat flera Allsvenska matcher för moderklubben.

 

-Det har varit mäktigt att spela de här matcherna, man har gått och väntat så länge på det. Att gå ut till fullsatta läktare och stå där när domaren blåser igång. Det är magiskt.

Hårt jobb ligger bakom att Henrik dels tagit sig tillbaka efter skadan men också imponerat i Allsvenskan.

-Att ge upp efter skadan var aldrig något alternativ. Jag fick vända det och försöka dra nytta av det istället. Jag har blivit starkare mentalt och fick tid att jobba med fysiken och andra delar av mitt spel. Dessutom lärde jag mig att man aldrig kan ta något för givet.
 

Nu har IFK Norrköping och Henrik kommit överens om att förlänga avtalet i ytterligare 3 år och Henrik ser ljust på framtiden.
 

-Jag vet att jag kan vara med och göra bra saker för IFK Norrköping och jag kommer kämpa hårt varje dag för att fortsätta få förtroende och fortsätta få spela.
-Först ska vi göra allt vi kan för att vinna alla matcher som är kvar av säsongen och så får vi se hur långt det räcker i tabellen.
 

Manager Jens Gustafsson säger följande om förlängningen:

-Vi är oerhört glada för att ha lyckats förlänga ”Henkas” avtal. Han är en spelare som har funnits i föreningen sedan hans första steg som fotbollsspelare och har under denna långa väg varit med om många påfrestande saker som har gjort honom både starkare och mognare. Han har också under en tid tillbaka visat att han behärskar matcher på allra yttersta allsvenska nivå.